Warming-up 3e Divisie: Johathan Jonk (TOGB): “Extra stapje doen om punten te pakken”

Kloetinge is de derde en laatste Zeeuwse formatie die dit seizoen naar sportpark Het Hoge Land afreist voor een competitiewedstrijd in de Derde Divisie B. Afgelopen weekend verloor Kloetinge met minimaal verschil, 0-1, op eigen veld van koploper Blauw Geel’38. De enige treffer van de koploper kwam tot stand door een van richting veranderd schot, dat via Kloetinge verdediger Jeffrey Theunisse doel trof. TOGB had geen moeite met haar tegenstander ASWH en stuurde de regiogenoot met een 4-0 nederlaag de bus in, terug naar Hendrik Ido Ambacht.

Tekst: Ron Fruining

De Bevelandse formatie creëert iedere wedstrijd genoeg kansen, alleen slaagt Kloetinge er keer op keer niet in deze doeltreffend af te ronden. Ook in het treffen met koploper Blauw Geel’38 afgelopen speelronde, werden er veel kansen gecreëerd. De formatie van trainer Rogier Veenstra vergat zichzelf echter te belonen, waardoor Kloetinge zonder punten van het veld stapte. In de analyse na de wedstrijd, voor de camera van Omroep Zeeland, gaf de oefenmeester aan dat hij zijn ploeg beter vond dan de koploper. Iets wat de trainer in bijna alle gespeelde wedstrijden dit seizoen zag, maar dat zijn Kloetinge in de verloren duels onfortuinlijk de punten aan de opponent moest laten. Kloetinge won van de acht gespeelde duels viermaal, speelde eenmaal gelijk en ging driemaal zonder punten de kleedkamer in. In de stand staat de Zeeuwse formatie achtste, slechts één punt achter TOGB, dat met veertien punten op plek vijf in de rangschikking staat na acht duels.

Kloetinge

In punten is Kloetinge nog niet de beste Zeeuwse formatie. Dat is na acht duels aartsrivaal HSV Hoek, dat tweede staat. In potentie heeft Kloetinge een betere selectie dan HSV Hoek. Alleen is het rendement nog onvoldoende voor de Beverlandse formatie. De gecreëerde mogelijkheden worden gewoonweg niet omgezet in treffers. TOGB weet dus dat het tegenstander treft die volle kracht voor de overwinning zal gaan. In de eerdere ontmoetingen met de groen-witten had TOGB het lastig. Kloetinge is een tegenstander die fysiek en voetbaltechnisch veel in huis heeft en altijd voor de overwinning gaat.

Voorbereid

De technische staf van TOGB heeft op basis van de beschikbare beelden en informatie over de tegenstander, het plan voor komende wedstrijd gesmeed. Trainer Jonathan Jonk (foto) vertelt wat hij van de komende tegenstander van TOGB weet. “We weten dat Kloetinge dit seizoen moeilijk tot scoren komt, maar daar mag je natuurlijk niet op rekenen dat dit ook tegen TOGB zal gebeuren. Wij kunnen iedere tegenstander aan en zeker als we thuisspelen, verwacht ik dat wij net even dat extra stapje doen om de punten te kunnen pakken. Zoals iedere week, hebben we ons goed voorbereid en de groep geïnformeerd hoe wij voor de drie punten willen gaan tegen Kloetinge.”

Heer en meester

Afgelopen wedstrijd was TOGB op eigen veld, heer en meester tegen ASWH dat met 4-0 geklopt werd. Jonk over wat beter moet tegen Kloetinge: “Tegen ASWH lieten we zien hoe dominant wij voor de dag kunnen komen. Geconcentreerd, geduldig en uiterst effectief wisten we ASWH op de juiste momenten te verrassen en de goals te maken. Dat hadden er eerlijk gezegd eigenlijk meer moeten zijn als je in ogenschouw neemt dat wij drie 100% kansen onbenut lieten. Tegen Kloetinge moet iedere kans een treffer zijn. Als dat lukt heb ik er vertrouwen in dat wij de drie punten thuis weten te houden.”

 

 

Lees verder