Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): “Zelf vertrouwen belonen”

Scheveningen zit nog in de hoek waar de klappen vallen, al is een nederlaag uit tegen Katwijk geen schande. Belangrijk is het dat de formatie van John Blok (foto) zaterdag de volle buit op Houtrust houdt, als ADO’20 op bezoek komt.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt John Bok terug op het duel uit tegen Katwijk?

“Ondanks een prima eerste helft van onze kant zijn de punten terecht in Katwijk gebleven. Als je dit soort wedstrijden wilt winnen, moet je effectief omgaan met die paar mogelijkheden die je krijgt. Dat lukte ons in het eerste gedeelte niet en in de tweede helft waren wij niet meer bij machte om Katwijk in de problemen te brengen.”

Wedstrijden als tegen Katwijk uit, kun je incalculeren, dat je met lege handen terugkomt.

“Gezien de mogelijkheden zou je dat wel zeggen, maar tot afgelopen zaterdag waren de statistieken van winst en verlies in evenwicht.”

Zaterdag een belangrijke wedstrijd op Houtrust. De hekkensluiter komt op bezoek. ADO’20 heeft een punt minder (en duel minder gespeeld). De volle buit pakken is dus heel wenselijk.

“Dat ADO’20 op dit moment hekkensluiter is zegt mij niet veel, maar wel dat het nu een ploeg is die bij ons in de buurt staat qua puntenaantal. Nog belangrijker is het dat we voor het vertrouwen van de ploeg ons weer eens belonen voor het vertoonde spel en de getoonde strijdlust.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

“Een lastige pot omdat ADO’20 ook de weg omhoog zal willen inzetten. Daarnaast spelen ze in een andere veldbezetting dan de meeste ploegen en dat is altijd wat meer zoeken.”

Belangrijk om toch aansluiting naar de plaatsen 15 tot 10 te houden.

“Zeker, aanstaande zaterdag zijn er veel confrontaties tussen ploegen die bij elkaar in de buurt staan, dus de drie punten zouden zeer welkom zijn.”

Mis je zaterdag nog spelers? Komen er al spelers terug.

“Mees Konijn moet het nog even rustig aan doen en ook Ian van Baalen ontbreekt uiteraard nog. Verder bekijken we zaterdag wie er wedstrijdfit is.”

Lees verder