Vrouwen 3F: Eerste nederlaag voor SVC’08, DSO wint doelpuntenfestijn

Voorschoten’97 won ook haar vierde duel en is nu alleen koploper. Ook LSVV’70 haalde de volle buit binnen, maar speelde pas drie duels. De Leidse ploeg maakte een eind aan de zegereeks van SVC’08. DSO pakte haar eerste overwinning ten koste van Hazerswoudse Boys.

Voorschoten’97 VR – Ter Leede VR 3

In een spannende wedstrijd kreeg Ter Leede 3 in de eerste helft meer kansen dan Voorschoten’97. Toch was de ruststand 0-0. Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde, maar was het Voorschoten’97 dat scoorde in de zestigste minuut. Uit een vrije trap schoot Eva Vlak de 0-1 eindstand binnen.

DSO VR – Hazerswoudse Boys VR

De doelpunten vielen als rijpe appels van de boom in Zoetermeer. Charlotte Herkelman en Quinty Waal schoten DSO binnen een kwartier naar een 2-0 voorsprong, maar de bezoeksters hadden de stand weer gelijk getrokken na iets meer dan een half uur spelen. Na de een treffer van Quinty Waal zorgde Talia van Axel Dongen vlak voor rust voor een 4-2 stand. In de tweede helft viel al snel de 4-3 en trok Hazerswoudse Boys de stand zelfs gelijk met nog achttien minuten te spelen. Annelot Stuart had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 5-4 in het voordeel van de thuisploeg.

SVC’08 VR – LSVV’70 VR

Op het Oostersportpark opende LSVV’70 de score, maar kon Eline Krenning nog voor de rust de gelijkmaker op het bord zetten. De thuisploeg van trainer Patrick Janssen (foto), dat veel speelsters miste, werkte hard maar kon in de tweede helft een nederlaag niet voorkomen: 1-2.

Wilhelmus VR – Football Factory VR

De bezoeksters uit Leiden trokken op Sportpark Westvliet aan het langste eind. Wilhelmus moest een 2-4 nederlaag incasseren.