Vrouwen 3G: Lyra blijft zeges aan elkaar rijgen, ruime winst FC ’s-Gravenzande

Met een 1-3 overwinning op Sportclub Monster deed Lyra goede zaken en blijft koploper in 3G. FC ’s-Gravenzande boekte een forse zege op KMD en ook DSVP 2 bleef eenvoudig aan de goede kant van de score tegen Ariston’80. RKDEO en Die Haghe proefden ook het zoet der overwinning. Naaldwijk kreeg flink klop van Berkel 2.

FC ’s Gravenzande VR – KMD VR

In de eerste helft kon de thuisploeg al drie treffers achter de Wateringse doelvrouw schieten. Sophie van Spronsen (2x) en Vienna Warbout namen de doelpunten voor hun rekening. Ook in het tweede bedrijf van het sportieve duel kon FC ’s-Gravenzande drie keer scoren via Naomi van der Hout (2x) en Romy van Velden. In de laatste minuut redde Fleur Hofland de eer van KMD uit een strafschop: 6-1.

sc Monster VR – Lyra VR

Binnen een half uur nam Lyra een 0-2 voorsprong door doelpunten van Dione van Loenen en Yara van Driel. sc Monster was sterk aan de bal, maar wist in de hele wedstrijd maar weinig kansen te creëren. sc Monster werd wel twee keer gevaarlijk uit een hoekschop. Vlak voor rust raakte een speelster van Lyra ernstig geblesseerd na een botsing met een tegenspeelster. Het duel lag even stil in afwachting van de ambulance.

Na de thee veranderde Lyra van tactiek en dat pakte goed uit. Met nog tien minuten te gaan kreeg de ploeg van Denver Wittenaar een vrije trap op een meter of vijfentwintig van het doel. Marieke van Zweden haalde vol uit en de keepster van sc Monster kon de bal niet klemmen. In de rebound scoorde Dione van Loenen de 0-3. In de blessuretijd scoorde sc Monster nog de 1-3 uit een vrije trap van grote afstand.

Excelsior’20 VR – RKDEO VR

In de eerste helft was RKDEO de betere ploeg met veel meer balbezit. De Nootdorpse vrouwen kregen ook de kansen en de sporadische uitbraken van Excelsior’20 waren niet gevaarlijk. Na een fout in de opbouw van RKDEO scoorden de Schiedamse vrouwen bijna de 1-0.

Het fitte RKDEO startte na rust scherp en kwam na een zorgvuldig opgebouwde aanval op 0-1. Uit een bal van Carmen Simonis kon Marijn Krol kon de 0-1 binnen tikken. Even later tekende Ginger van der Voort (foto) voor de 0-2 en stelde dezelfde speelster uit een hoekschop Michelle Oosterlaken in staat om de 0-3 in te koppen.

sv Den Hoorn VR – Die Haghe VR

Een breed gelegde bal van Simone Beijes werd door Ana de Zwaan in de rechterbovenhoek gekruld en dat betekende de 0-1. sv Den Hoorn kwam beter in het duel en kwam na de thee door twee treffers van Jasmina Hadzimusic op een 2-1 voorsprong. Die Haghe toonde veerkracht en greep alsnog de winst. Laura Bennaars bereikte Simone Beijes, die de bal binnenschoot en daarna rondde Bennaars zelf goed af in een duel met de keepster: 2-3.

DSVP VR 2 – Ariston’80 VR

In het uitduel bij het tweede team van DSVP kon Ariston’80 geen vuist maken. Bij de rust keken de studentes al tegen een 3-0 achterstand aan. Na de hervatting kon DSVP 2 nog twee treffers toevoegen aan haar totaal: 5-0.

Naaldwijk VR – Berkel VR2

De thuisploeg werd door Berkel 2 naar de slachtbank geleid. De bezoeksters schoten maar liefst zes doelpunten langs de Naaldwijkse keepster. De Westlandse vrouwen konden daar niets tegenover stellen.