Vrouwen 1e divisie/1A: Dikke zege Jong ADO Den Haag, Forum Sport laat punten liggen

Jong ADO Den Haag maakte in de eerste divisie korte metten met Sparta gezien de 7-2 uitslag. Forum Sport was de betere ploeg tegen SSS, maar verzuimde de winst te pakken. Dit ontlokte trainer Marco Sloos de uitspraak: “Eigen schuld, dikke bult”.

1e Divisie A

Jong ADO Den Haag VR – Sparta VR

De groengele formatie was een maatje te groot voor Sparta. In het eerste half uur ging het nog gelijk op. ADO Den Haag kwam op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Felicia de Zeeuw en een eigen doelpunt van de Rotterdamse vrouwen. Sparta trok beide keren de stand gelijk. Na de 3-2 van Floortje Bol liep ADO nog voor de rust weg naar 5-2. Opnieuw Bol en Maira Boosman waren trefzeker. In de tweede helft voerden Wiktoria Kuprowska en Victoria Boerboom (foto) de score op naar 7-2.

1e klasse A

SSS VR – Forum Sport VR

Forum Sport was in Klaaswaal tegen SSS de betere ploeg en scoorde na bijna een kwartier spelen de 0-1. Hannah Molleman nam de treffer voor haar rekening. De Voorburgse ploeg kreeg diverse goede kansen om te scoren en had met 0-5 de rust in kunnen gaan. De stand bleef 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en had Forum Sport opnieuw diverse mogelijkheden om de stand op te voeren. Door verkeerde keuzes of het ontbreken van scherpte bleef het duel spannend. SSS creëerde geen kansen, maar kon diep in de blessuretijd na een domme overtreding op de rand van het strafschopgebied toch de 1-1 produceren.