Futsal: zvv Den Haag wint en pakt belangrijke drie punten

Afgelopen vrijdag moest het team van coach Huib van Oostrom Soede een uitwedstrijd spelen in Spijkenisse. Na de domper van de nederlaag van de week ervoor tegen zvv Kroeven had het in OACN Boys wederom een sterke tegenstander.

Tekst: Nick Taal

Na een wat rommelige voorbereiding begonnen de Hagenaars goed aan de wedstrijd, maar moesten wel rekening houden met de snelle counters van OACN Boys. Na een wat aftastend begin opende aanvoerder Mo Ouarraki (foto) de score met een mooie actie van rechts en met fraai schot in de hoek was de 0-1 een feit. zvv Den Haag had de controle en wilde meer en dat is soms de achilleshiel van het team, want geduld is soms niet het sterkste punt. Soms verliezen ze het geduld en dat leidt dan tot fouten en tegen een compact verdedigend OACN Boys kan dat funest zijn.

Gevaarlijker

De ploeg uit Spijkenisse werd daardoor ook gevaarlijker. De kansen kwamen toen over en weer. Beide doelmannen (Mounir Benaissa van OACN Boys en Oussama Zayzaoui van zvv Den Haag) moesten regelmatig hun talenten aanspreken om hun doel schoon te houden.

Twee minuten voor rust ging het fout, in plaats van rustig uitspelen tot de rust, wat in de time-out besproken was, ging het fout in de opbouw en OACN Boys toonde haar specialiteit door snel te counteren van Imad el Maachi en doelman Oussama Zayzaoui was kansloos 1-1. Voor zvv Den Haag was dit een domper net voor rust.

Effect

Een duidelijke boodschap van coach en aanvoerder in de rust had effect. Een herboren zvv Den Haag kwam uit de kleedkamer om de zaken beter aan te gaan pakken. Een prima actie van Mo Ouarraki, die met mooie voorzet Anas el Jaouhari in staat stelde om de Haagse ploeg weer op voorsprong te zetten: 1-2. En of dat niet genoeg was maakte Anas el Jaouhari, het  goudhaantje van de avond, met een subtiele beweging de 1-3 een minuut later, zvv Den Haag zat op rozen.

OACN Boys moest nu meer uit haar verdedigende stellingen komen, zodat zvv Den Haag meer ruimte zou krijgen. De wedstrijd golfde op en neer en zvv Den Haag kreeg ook de meeste kansen, maar deze werden niet benut.

Harder

Het spel werd zeker van OACN Boys-kant wat harder, maar de arbitrageheren Dyon Koene en Martijn van Beek hielden het goed in toom en floten een prima wedstrijd. Zoals de wetten in het voetbal vaak zijn gebeurde nu ook weer eens. zvv Den Haag weigerde haar kansen te benutten om de wedstrijd in het slot te gooien en dan valt de treffer aan de andere kant. Een ogenschijnlijk onschuldige diepe bal van OACN Boys kwam toch in de kluts en via Imad el Maachi van het thuisteam kon de bal zo het doel in lopen,2-3.

Hens aan dek

Alle hens aan dek, de laatste minuten waren chaotisch. zvv Den Haag kreeg nog een levensgrote kans op de 2-4, maar Brahim Karoumi schoot tegen de uitstekende doelman Mounir Benaissa aan. OACN Boys bleef hoop houden tot de laatste seconden op de gelijkmaker, maar zover kwam het niet, de eindstand bleef 2-3.

De Hagenaars namen dus de punten mee naar huis. Volgende week ontvangt zvv Den Haag zvv Middelburg, dat niet goed gestart is deze competitie, maar dat wil nog niet zeggen dat het een ‘makkie’ gaat worden. De wedstrijd wordt gespeeld in de Sportcampus Zuiderpark.