Futsal-overzicht: Winst Stompwijk’92, duel Tutor tijdelijk gestaakt

In de Topklasse B was Stompowijk’92 te sterk voor Den Haag ZW en Stanga ging nipt onderuit bij Watergras 2. Duel van Tutor bij Rohda’76 tijdelijk gestaakt, maar eindigt in een gelijkspel.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie B

OACN Boys – zvv Den Haag

In een zeer spannende wedstrijd zagen arbiters Dyon Koene en Martijn van Beek in sporthal De Akkers (Spijkenisse) zvv Den Haag, na een ruststand van 1-1, met 2-3 winnen van OACN Boys. Een verslag van dit duel elders op deze site.

FC Westland was vrij

Topklasse B

Stompwijk’92 – Zuid West DH

Dit duel kende twee kanten. In het begin was Stompwijk’92 wat sterker en kwam op 1-0 door Rob de Jong. Vervolgens werd een kans slecht uitgespeeld, waarna in plaats van 2-0 werd de 1-1 op het scorebord kwam te staan.

In de tweede helft waren er ook kansen over en weer. Uiteindelijk kwam Zuid West DH op een 1-2 voorsprong door een eigen doelpunt van Sem van der Salm. Richting het einde van de wedstrijd zette Stompwijk’92 meer aan en dit resulteerde in doelpunten van Lars van Santen (2x), Rick de Haan en Nick van den Bosch en uiteindelijk een 5-2 overwinning.

GZV Watergras 2 – Stanga

In een spannende wedstrijd zag arbiter Ron Karremans Stanga in sporthal Mamoet (Gouda) nipt met 8-7 verliezen. Voor de ploeg van trainer Steven Poeran (foto) scoorden Ne-Shawn Morris (3x), Rico Kogeldans (2x), Brahim Saidi en Jabrane el Youssefi (beiden 1x)

FC Westland 2 – NOC Kralingen

Het team van James Dhanai (omdat coach Jacqueline Grootveld afwezig was) verloor in sporthal  Hoge Veld met maar liefst 0-7.  Het is voor FC Westland 2 om dit verlies te vergeten en zich te herpakken in de competitie.

Rohda’76 – Tutor

In dit duel raakte de al licht geblesseerde arbiter Mukesh Bhondoekhan tijdens de eerste helft zwaarder geblesseerd, waardoor secretaris Dik Hak de tweede helft moest overnemen.

De wedstrijd werd mede door het opjuttende publiek van Rohda’76 harder en onsportief gespeeld door de spelers van de thuisploeg. De wedstrijd begon Tutor goed, want Kenji Flores scoorde al in de vierde minuut de 0-1. Rodha’76 zette dit in de veertiende minuut (door Rafik Laaouar) en in de negentiende minuut (door Issam el Bouazzati) om in een voorsprong voor de thuisploeg.

Rood

Na de wisseling van de helft nam Dik Hak als scheidsrechter de wedstrijd over van Mukesh Bhondoekhan. Ook na rust was Tutor de betere ploeg. Goncale Mealha maakte in de 39e minuut nog de gelijkmaker en in de 42e minuut wist Albert Wasswa namens de Delftse Studenten de 2-3 te scoren. Net na het doelpunt van Wasswa toonde arbiter Hak een gele kaart wegens onsportieve gedrag aan van een speler van Rohda’76, maar de speler sloeg de kaart uit de hand van de arbiter uit Berkel. Daarop moest Dik Hak (volgens de regels) de speler een directe rode kaart tonen.

Grimmiger

Ongeveer zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd grimmiger, wat ook uitgroeide tot een opstootje. Scheidsrechter Dik Hak besloot om een afkoelingsperiode van vijf minuten in te lassen. Met drie veldspelers scoorde aanvoerder Vlatko Lazic vijf minuten voor het eindsignaal van de wedstrijd nog de gelijkmaker: 3-3. Na afloop moesten zowel de scheidsrechters en Tutor-spelers langer in de kleedkamers van sporthal Sporthoeve (Bodegraven) blijven, vanwege dreigementen van het publiek van Rohda’76. Door dit euvel was het scheidsrechtersduo vergeten om de rode kaart te noteren op het wedstrijdformulier.

Veilig

Tutor-aanvoerder Coen Pothof reageerde na de wedstrijd: “Het was fijn, dat de scheidsrechters na afloop bleven, om ervoor te zorgen dat de spelers van Tutor in ieder geval veilig naar huis konden. Dus met oog op ‘de week van de scheidsrechter’ wil ik beide arbiters hiervoor bedanken.”

VROUWEN

Landelijke KNVB Beker 2e afval ronde

zvv Den Haag – FC Rijnvogels

In sporthal Hoge Veld won als Eredivionist zvv Den Haag met moeite van nummer vijf van de hoofdklasse 2, FC Rijnvogels. Na een ruststand van 0-1 werd het 3-1. Een verslag van dit duel leest u  elders op deze site.