Aanklager wijst bezwaar Ricardo van Heyst af, speler berust in straf

Door een rode kaart vlak voor tijd in de wedstrijd tegen VELO vorige week, kreeg Wippolder-aanvoerder Ricardo van Heyst (foto) een schikkingsvoorstel van de aanklager van een uitsluiting van acht wedstrijden onvoorwaardelijk.

Ricardo van Heyst maakte een overtreding en zou daarna de leidsman ‘iets’ hebben toegevoegd. Met name dat laatste werd hem zwaar aangerekend. De overtreding leverde drie duels op, de opmerking vijf, wat een totaal van acht duels opleverde.

Bezwaar

Van Heyst maakte bij de aanklager bezwaar tegen de opgelegde straf, maar die wilde van een verlichting niet weten. Van Heyst zou nu nog in beroep kunnen gaan tegen de opgelegde straf, maar ziet daarvan af.

Bizar

Trainer Mark Moen: “We laten het zo. De kenner bij ons verwacht weinig kans van slagen. De scheidsrechter heeft een sterk rapport opgesteld en met betrekking tot het scheldwoord schijnen ze daarin strakker te zitten. Je kunt bij wijze van spreken iemand tegenwoordig beter een ‘klap’ verkopen, wat natuurlijk ook niet mag. Als ik zie wat er vorig jaar allemaal gepasseerd is en dan hiervoor acht wedstrijden geven…. echt bizar.”

Lees verder