‘Opmerkelijk nieuws’ op en rond de velden

Een rubriek op de maandag, met opmerkelijke zaken, bijzondere foto’s van het afgelopen voetbalweekend.

Winst!

Aan elke serie komt een einde. Ook aan een serie nederlagen. Op Houtrust kon Scheveningen een 3-0 winst op concurrent ADO’20 vieren.

En dat gebeurde ook na afloop in de kleedkamer…..

Pijnlijke wissel?

‘Je zult toch maar door je vader uit het veld worden gehaald’! Trainer Rob de Lange wisselt bij VUC. Aan het gezicht van zoonlief Frank te zien, was hij daar niet zo gelukkig mee.

Rob Gieben

TAC’90 won met gering verschil van nummer laatst Koudekerk. Met een lekker gevoel ging trainer Rob Gieben na afloop gelijk richting Schiphol. Er wachtte een vlucht naar Sicilië. ,,Mijn nichtje gaat maandag trouwen. Ik ben de babs, dus dat wil ik niet missen”, liet Gieben aan de media weten. Later deze week keert hij terug.


Ziekenboeg

Oliveo heeft met een volle ziekenboeg te maken. Daarom moesten zelfs spelers van het derde team ingeroepen worden: Gerben Pels en Jeffrey Paanakker. Twee spelers maakten hun debuut: Koen Laarhoven en Wester Vlek. Met Stefan Liesting kreeg de ziekenboeg van trainer Willem van der Smit (foto) er weer iemand bij. Nu met een hamstringblessure.

Arbiters te laat

Als een speler te laat arriveert, kost hem dat meestal gelijk een plek op de bank. Als een scheidsrechter te laat arriveert, is iedereen toch nog blij dat hij er is. Alleen wat later beginnen. Het overkwam zaterdag twee scheidsrechters.

Het duel Lyra – PGS/Vogel begon een half uur later omdat scheidsrechter Karagantcheff flink was opgehouden in de file.

Bij De Ster – Semper Altius stonden alle spelers al klaar om van start te gaan, alleen de scheidsrechter ontbrak. Die stond aan de Rederijkerstraat, normaal de thuishaven van De Ster. Maar De Ster speelt tijdelijk op het complex van VCS. De leidsman kwam alsnog en dus begonnen het duel pas om drie uur.

Presentje

Ook deze week kreeg de scheidsrechter van dienst bij de wedstrijd RKDEO – sc Monster van de thuisploeg een presentje. In het tasje zat dezelfde inhoud als vorige week, een fles douchegel en een chocoladereep. Scheidsrechter Luc Verhart was aangenaam verrast.

Slak

Als fotograaf kijk je soms om je heen, als er bijvoorbeeld een blessurebehandeling op het veld aan de hand is. Deze keer zag onze fotograaf op één van de reclameborden een slak lopen. Gelukkig lopen de jongens op het veld een stukje harder, want bij de volgende blessurebehandeling was de slak amper tien centimeter verder.

Forum Sport MO17-1 wil hogerop 

Afgelopen zaterdag hebben de meiden van Forum Sport MO17-1 Excelsior verslagen met 1-2. Na bijna negentig minuten vechten en afzien tegen deze fitte en sterke tegenstander werd het duel winnend afgesloten. De Forum Sport MO17-1 meiden hebben dit seizoen één missie: de Divisie in en geschiedenis schrijven bij Forum Sport! Op dit moment staan zij ongeslagen bovenaan in een sterke poule en hebben nog één wedstrijd te spelen aankomende zaterdag tegen Capelle.

Rustig……..!

Trainer Mark Moen van Wippolder houdt de bal even onder controle en wijst zijn spelers erop op bepaalde momenten even de rust te bewaren!

Toeschouwer

Mark Wotte was zaterdag aandachtig toeschouwer bij Wippolder-HVV. Keurig achter de afrastering zat hij naast Roland Wetzel, broer van André.

Streng

Scheidsrechter Cor van Elswijk, vaak de lach op het gezicht, kijkt hier wel erg streng. Wijst hij nu onze fotograaf terecht of toch één van de spelers?

Fanatiek

Trainer Ali Boussaboun kan soms heel fanatiek zijn langs de lijn. Zijn ploeg GSC ESDO doet het goed in de 4e klasse C. Zaterdag moest hij even optreden in het uitduel tegen DHL, dat met 2-4 gewonnen werd. GSC ESDO voert met ODB de ranglijst aan, ongeslagen!

Muntje

Een bekend tafereel vlak voor de aftrap. Bij de derby FC Zoetermeer-BSC’68 had het muntje bij de toss ieders aandacht! En dat viel ook onze fotograaf op.

Belangstelling?

‘Hoe is het jongen, heb je pijn of ben je gewoon een beetje moe?

Paal

Een spannende wedstrijd met veel doelpunten zaterdag op Nieuw Hanenburg. Terwijl Quick-speler Mitchell Abdoel de bal helemaal kwijt is, knikt invaller Delano van leeuwen van FC’s-Gravenzande de bal buiten bereik van doelman Patrick Zunderdorp bij een 4-3 stand tegen de paal.

Haar

‘Als je haar maar goed zit’……

Hands

Vaak een onderwerp van discussie. Is het wel of geen hands. In dit geval in ieder geval weinig discussie. De wordt klemvast vastgehouden….

Einde serie

FC ’s-Gravenzande ging met 4-3 onderuit bij Quick. FC ’s-Gravenzande-trainer Mike Jonk had het in de gaten en moest erin berusten: aan elke serie komt een einde! Na veel nederlagen pakt Quick de winst, uitgerekend tegen zijn FC ’s-Gravenzande.

 

Lees verder