Ilano Silva Timas (ex-Excelsior Maassluis) scoort eerste doelpunt als prof voor MVV

Voor de van Excelsior Maassluis afkomstige, 21-jarige spits Ilano Silva Timas (foto) was de Limburgse derby van zijn huidige club MVV Maastricht tegen VVV Venlo een voorlopig hoogtepunt in zijn nog jonge loopbaan als profvoetballer.

Tekst: Peter Petit

De voormalige pizzabezorger scoorde in dat duel reeds na twee minuten zijn eerste doelpunt als prof voor de Maastrichtse Sterrendragers, die de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 zouden winnen.

Voetsporen

Timas lijkt daarmee bij de zuiderlingen in de voetsporen te treden van zijn voorganger Dailo Livramento, die evenals Timas een verleden heeft bij de tweede divisionist uit Maassluis en na een korte maar succesvolle periode Maastricht verruilde voor het Italiaanse Hellas Verona. Evenals Livramento heeft Timas, die zijn opleiding in Rotterdam bij Feyenoord en Sparta genoot,  Kaap-Verdiaanse roots. Tijdens de oefencampagne van MVV voorafgaande aan dit seizoen vestigde de aanvallende middenvelder al de aandacht op zich door in vier oefenduels acht maal het net te treffen.

Gevoel

Na afloop van de wedstrijd liet Timas weten het fantastisch te vinden juist in een derby te hebben gescoord. “Een onbeschrijfelijk gevoel, ik hoop deze goede lijn door te kunnen trekken”, aldus Timas over zijn eerste doelpunt als prof.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder