Doelpuntmaker Emanuel Emegha boos op familie, die zijn unieke kopdoelpunt mist

De uit de Haagse Schilderswijk afkomstige Emanuel Emegha (foto) beleefde maandag met Jong Oranje een wel heel aparte avond. Hij scoorde al vroeg in de wedstrijd, op zich niets bijzonders voor goaltjesdief Emegha, maar wel bijzonder was dat hij dat doelpunt met zijn hoofd maakte.

Tekst: Peter Petit

Ook bijzonder was dat Emegha, korte tijd voetballer bij Vredenburch, later op het veld, voor iedereen duidelijk zichtbaar, ruzie ging maken met toeschouwers op de tribune. Bij navraag bleek het te gaan om familieleden van de voor Racing Strasbourg in Lique 1 uitkomende Emegha.

De speler met Nigeriaanse roots was boos, omdat zijn familieleden te laat in stadion de Goffert in Nijmegen arriveerden en daardoor zijn vroege doelpunt hadden gemist. Achteraf kon de aanvaller wel om de situatie lachen. “Afrikaanse tijd is anders, maar ik laat het ze nog wel weten”, liet hij weten voor de microfoon van sportzender ESPN.

Youri Regeer

Jong Oranje, met ook nog oud-ADO Den Haag-jeugdspeler Youri Regeer in de gelederen, tegenwoordig uitkomend voor FC Twente, versloeg de Scandinaviërs met 3-0, waardoor het elftal van bondscoach Michael Reiziger het eerste Nederlandse team is, dat alle wedstrijden in een EK-kwalificatiereeks wist te winnen.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder