Geen speelster ADO Den Haag in selectie Jong Oranje Vrouwen

Coach Olivier Amelink (foto) heeft 21 speelsters opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje Vrouwen. De Nederlandse talenten spelen eind oktober twee oefeninterlands, tegen Engeland en Zweden.

Het wordt het debuut voor Amelink als hoofdcoach. Hij heeft sinds deze zomer de leiding over Jong Oranje. Amelink maakte vorige maand deel uit van de technische staf van de Oranje-vrouwen onder 20, dat op het WK in Colombia vierde werd. Drie speelsters van die WK-ploeg maken nu de stap naar Jong Oranje: Emma Frijns, Robine Lacroix en Fleur Stoit. Ook een aantal speelsters dat in juli met Onder 19 tweede werd op het EK heeft een uitnodiging ontvangen: Isa Kardinaal, Daliyah de Klonia, Danique Tolhoek en Karlijn Woons.

Programma

Jong Oranje neemt het in deze interlandwindow eerst op tegen Jong Engeland. Die partij wordt donderdag 24 oktober gespeeld bij EGS’20 in Escharen. De aftrap is om 18.00 uur. Daarna reist de ploeg naar het Zweedse Falkenberg. In de Falcon Arena staat maandag 28 oktober het treffen met Jong Zweden op het programma. Het eerste fluitsignaal klinkt hier om 19.00 uur.

(Foto: KNVB)

Lees verder