KNVB geeft info over aanmeldproces nieuwe leden volgen AVG-richtlijnen

Als nieuwe leden zich willen aanmelden, hoe regelt de vereniging dat nu? En is dat volgens de AVG-richtlijnen geregeld? Via de website van de KNVB is een digitaal aanmeldformulier voor de registratie van nieuwe leden beschikbaar.

Door gebruik te maken van dit aanmeldformulier, wordt het verwerken van nieuwe aanmeldingen in Sportlink Club eenvoudiger én het formulier voldoet aan de AVG-richtlijnen.

Link

Verenigingen kunnen op de eigen website een link plaatsen naar het aanmeldformulier op de website van de KNVB. Nieuwe leden kunnen eenvoudig hun gegevens invullen die, na goedkeuring van de vereniging, direct in Sportlink geregistreerd worden. Nadat een nieuw lid het formulier heeft ingevuld, ontvangt de vereniging een bericht in Sportlink Club.

Voordelen digitaal aanmeldformulier

Omdat (ouders van) nieuwe leden direct zelf hun gegevens invullen, verloopt de registratie eenvoudiger, wordt de administratieve last voor verenigingen verminderd en is de kans op fouten in het registratieproces kleiner. Daarnaast voldoet het aanmelden van nieuwe leden door middel van het digitale formulier aan de AVG-richtlijnen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er na aanmelding van kinderen tot 16 jaar een mail verzonden wordt aan hun ouders/verzorgers voor goedkeuring.

Ook kun je als vereniging zelf vragen toevoegen aan het digitale formulier, zodat je deze kunt aanpassen aan je clubspecifieke situatie. Tot slot is het formulier gekoppeld aan de Vrijwilligersmodule van Sportlink.

Klink HIER voor meer informatie!

(Bron: KNVB)

Lees verder