Matteo Waem start tegen Roda JC in basisformatie

De Belg Matteo Waem (foto) heeft zijn plek in het centrum van de defensie weer terug. Hij is vrij van een blessure, die hem een tijdje uit de roulatie hield. In de oefenwedstrijd tegen NAC Breda vorige week speelde hij weer een helft mee.

Tekst: Ton Beije

Waem zal vrijdag in de basis staan, als ADO Den Haag het in het eigen stadion opneemt tegen Roda JC (20.00 uur). Waem speelt dan in de plaats van Milan Hokke, die nu door een blessure voorlopig moet toekijken.

Ook Alex Schalk is weer helemaal topfit. Tegen TOP Oss was hij al van de partij, maar liet uit voorzorg vorige week de oefenpartij tegen NAC aan zich voorbij gaan. Ook Kürsad Sürmeli is op de weg terug, evenals Lasse Vigen. Ook het jonge talent Finn de Bruin is weer fit.

Kortom trainer Darije Kalezic heeft weer meer keuze en ziet ook de daardoor de ‘bank sterker worden’. De trainer heeft vol vertrouwen in zijn ploeg na de 1-5 winst bij TOP Oss. Toch wordt Roda JC zeker niet onderschat. De ploeg heeft na het duel tegen Roda JC weinig rust, want drie dagen later (maandag) staat de uitbeurt op De Toekomst tegen Jong Ajax op de rol.

Of Silvinho Esajas er vrijdag bij is, is nog een vraagteken, hij arriveert later terug van zijn interlandduels.

Lees verder