Scheidsrechtersvereniging Gouda ontvangt Laurens Gerrets als spreker

De Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken probeert altijd sprekers van formaat in huis te halen. De komende maand verwelkomt men in het kader van de Week van de Scheidsrechter iemand die eind 2019 plotseling tegen wil en dank in de schijnwerpers kwam te staan. Deze avond stond al in 2020 op de agenda, totdat een zeker virus roet in het eten gooide.

Op dinsdag 11 oktober komt de Capelse betaald voetbalscheidsrechter Laurens Gerrets (foto) de Goudse Scheidsrechtersvereniging bezoeken. Hij stond destijds al langer op het verlanglijstje, maar toen wist men nog niet dat hij wereldberoemd zou worden. Dat gebeurde op 17 november 2019, toen hij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior stillegde omdat Excelsior-speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van het thuispubliek. Met deze doortastende daad vestigde Laurens opeens de aandacht van de wereld op zich.

Loopbaan

Natuurlijk vertelt hij op 11 oktober wat er die dag in hem omging en wat hij sindsdien heeft meegemaakt, maar hij verhaalt ook gewoon over zijn leven en loopbaan en hij gaat, ondersteund door beelden, in op een aantal spelregelkwesties. Laurens hoopt op een (inter)actieve avond met de aanwezigen. Om 20.45 uur begint de avond met Laurens Gerrets.

Nog een spreker

Een week later, op dinsdag 18 oktober, zal Ben van Maaren, secretaris van de vereniging, een korte presentatie houden. In november gaat hij naar Manchester om daar een congres van voetbalhistorici toe te spreken. Voordat hij dit doet, wil hij even oefenen. Wees niet bang, het is geen lang, lastig te begrijpen verhaal. Sterker nog, Ben zal het kort en krachtig houden, met veel beelden. Deze voordracht begint om 21.15 uur.

Lees verder