KNVB-gedecoreerden genieten van uitstapje naar Louwman Museum

Vierentwintig leden hadden zich aangemeld en zeventien hebben uiteindelijk genoten van een prima ‘dagje uit’ van de Vereniging van Gedecoreerden (voormalige KNVB-districten West II en III).

Tekst: Wim van den Berg          |      Foto’s: Aad van der Knaap

Er werd begonnen met de koffie bij VUC, waar ook de vers verschenen Competitiegids Eerste klasse B 2022/2023 lag te pronken en kon worden meegenomen. Mooi en goed uitgevoerd initiatief van Hans Klippus!

Gesplitst

Er werd een auto-indeling gemaakt en de leden die een museumjaarkaart of vriendenloterijkaart hadden meegenomen hebben die ingeleverd bij Hajo Vis; dat scheelde weer in de kosten en onze dank daarvoor, evenals voor het rijden van een paar leden. Eenmaal aangekomen bij het fraaie en grote Louwman Museum werd de groep gesplitst en elk voorzien van een ter zake zeer deskundige explicateur, die ons op twee etages de schatten lieten zien die er uitgestald staan.

Exact om half één waren we bijeen in het inpandige House of Lords waar we aan gereserveerde tafels werden voorzien van een drankje en aansluitend een uitermate goed verzorgde lunch. Daarna was er nog de gelegenheid om datgene te gaan bekijken waar men nog niet geweest was en dat was imponerend mooi en veel.

Unieke collectie

130 jaar vooruitgang, innovatie en design in een unieke collectie van 275 pronkstukken waren te zien in het gigantische pand; gelukkig waren er ook rollators dan wel rolstoelen………. Louwman herbergt een schat die de moeite van het bekijken meer dan waard bleek en een aanbeveling voor hen die dit gemist hebben.

Lees verder