Eén huidige en vier voormalige speelsters ADO Den Haag in OranjeLeeuwinnen

Bondscoach Andries Jonker heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de oefenontmoetingen tegen Zambia en Noorwegen. Tot de selectie behoren Barbara Lorsheyd (foto), keepster van ADO Den Haag en vier speelsters die eerder actief waren in Den Haag.

Foto: Eric de Wit

Die vier speelsters zijn Lineth Beerensteyn (Juventus), Renate Jansen (FC Twente), Marisa Olislagers (FC Twente) en Victoria Pelova (Ajax). Vier vaste waarden zijn nu niet van de partij: Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt, Lieke Martens en Shanice van de Sanden.

Overleg

Coach Jonker legt uit aan De Telegraaf: ,,We kijken naar wat het beste is voor ieder individu. En na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier dit keer niet op te roepen”. In de selectie keren terug Merel van Dongen, Jill Baijings en keepster Jacintha Weimar

Wedstrijden

Op donderdag 6 oktober is Zambia de eerste tegenstander. De wedstrijd in het NAC Breda-stadion begint om 18.45 uur. Vijf dagen later staat het duel tegen Noorwegen op het programma. Die wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Jonker: „Deze twee wedstrijden zijn voor ons ideaal om te werken aan onze speelwijze en dit is ook de fase waarin speelsters kansen krijgen. Daarnaast hopen we onze fans in deze twee thuiswedstrijden opnieuw op een mooie voetbalavond te trakteren.”

Voorbereiding

Deze twee oefeninterlands gelden als begin van de voorbereiding op het WK 2023, dat komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden. De loting voor het WK is op zaterdag 22 oktober in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Oranje-vrouwenselectie

De volledige selectie ziet er als volgt uit: Jill Baijings (Bayer 04 Leverkusen), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Lisa Doorn (Ajax), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Kika van Es (PSV), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VFL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord) en Lynn Wilms (VFL Wolfsburg).

Lees verder