Karin Blankenstein genomineerd voor MVP Award

Vandaag wordt de MVP (Michael van Praag) award uitgereikt. De MVP-award is een jaarlijks terugkerende prijs voor een individu of collectief, dat zich heeft ingezet voor inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal.

De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. In de zomer stond de oproep uit en kon iedereen een speler, bestuurder, team, club of organisatie nomineren. Daar is een top drie uit naar voren gekomen.  Karin Blankenstein, oprichter John Blankenstein Foundation, is één van de genomineerden. De andere twee zijn Robert Graat (bestuursvoorzitter sv Alliance’62) en Agnes Elling (onderzoeker bij het Mulier Instituut).

Bewustwording

Sinds de oprichting van de John Blankenstein Foundation zet Karin Blankenstein zich onvermoeibaar in voor gelijkheid voor seksuele geaardheid in de sport. Bovendien zoekt zij continu de dialoog in de voetbalwereld om te kunnen zijn wie je wilt zijn zonder vooroordelen. Hierbij zijn acceptatie en inclusie onmisbare woorden voor haar. Dit draagt ze uit in woord en daad. Als de drijvende kracht achter de John Blankenstein Foundation zorgt ze met workshops en bewustwording voor grotere LHBTI-acceptatie in het voetbal en de sport.

Selectiecommissie

De top drie-genomineerden zijn gekozen uit alle aangedragen inzendingen. De selectie is gemaakt door verschillende vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal (AV) en betaald voetbal (BV). De selectiecommissie bestaat uit: Just Spee (Bondsvoorzitter KNVB),  Mohammed Allach (Directeur BVO), Marijke Krabbenbos (Bestuurder AV), Marjolein Schepers (Speelster AV), Stanley Menzo (Trainer/oud-speler) en Jacanta Lieuwes (Lid Commissie Mijnals).

MVP-award

Tijdens het afscheid van oud-bondsvoorzitter Michael van Praag in 2019 werd door hem en de huidige bondsvoorzitter Just Spee het ‘Pact van Praag’ ondertekend. Hierin staan acht speerpunten waarmee de KNVB zich de komende jaren verder gaat inzetten voor bevordering van inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal. Eén van deze speerpunten is het uitreiken van de MVP-award. Michael van Praag zelf reikt vandaag de Award uit.

(Foto: KNVB Media)

 

Lees verder