Voor seizoen 2023-2024 vragen 25 verenigingen wisseling van speeldag aan

In totaal 25 verenigingen hebben aangegeven komend seizoen (2023-2024) van speeldag te willen wisselen. De deadline voor het indienen van een verzoek om te wisselen van speeldag is op 14 september verstreken.

In het district West II hebben de regioclubs RKAVV en SVH een dergelijk verzoek gedaan. Zij willen van de zondag naar de zaterdag. Van alle aanvragen spelen 24 standaardteams nu nog op zondag en verhuizen naar de zaterdag. Eén standaardteam maakt de switch van zaterdag naar zondag.

Geen gevolgen huidige competitie

Het wisselen van speeldag van deze standaardteams heeft geen gevolgen voor de huidige competitie. De teams die aan het einde van het huidige seizoen wisselen, strijden gewoon mee om het kampioenschap. Bij het winnen van een periodetitel volgt gewoon deelname aan de nacompetitie. Ook degradatie behoort tot de mogelijkheden. Het niveau dat aan het einde van het huidige seizoen wordt bereikt, wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2023-2024.

Standaardteams die wisselen van speeldag en uitkomen in de 2e klasse of lager, worden in het seizoen 2023-2024 ingedeeld in een competitie van de nieuwe speeldag. Teams die uitkomen in de 2e divisie, 3e divisie, 4e divisie en 1e klasse (de gemengde competities) gaan hun thuiswedstrijden op de nieuwe speeldag spelen.

Klik HIER voor een overzicht van de clubs die volgend seizoen van speeldag veranderen.

Lees verder