Warming-up zaterdag 4D | KSD-Marine wil zich revancheren

RVC Celeritas moet in IJsselmonde zien af te rekenen met IJVV de Zwervers. Beide teams kunnen terugkijken op een goede prestatie afgelopen zaterdag, toen RVC Celeritas thuis afrekende met KSD-Marine (zwaar bevochten 5-3 zege) en de Zwervers een duidelijke 2-6 zege bij SEV boekte. De Rijswijkers kunnen nog geen beroep doen op de vorig seizoen zo productieve Vialli Serbony, die nog steeds hinder ondervindt van een in de bekerwedstrijd van twee weken geleden tegen VCS opgelopen blessure.

Zoals met alle Rotterdamse clubs in deze klasse het geval is, is de Zwervers een grote onbekende voor de mannen van trainer-coach Dennis Young. ,,Wij gaan uit van onze eigen kracht”, aldus Dave Leeuwerke, technisch coördinator van de selectie. Afgaande op het duel van afgelopen zaterdag tegen SEV krijgt RVC Celeritas te maken met een elftal dat collectief goed presteert, met verzorgd voetbal, helemaal in de geest van trainer Jeremy Hagestein. Aan scheidsrechter Brouwer om vanaf 14.30 uur deze tweede competitiewedstrijd voor beide teams in goede banen te leiden.

Doordreunen

Bij SEV dreunt de 2-6 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag tegen IJV de Zwervers nog na. Jasper Koning (25) staat zaterdag in het duel tegen RCSV Zestienhoven voor de 151e maal in de selectie van de Leidschendammers. Koning is al jarenlang topscorer van SEV 1, vorig seizoen was hij nog goed voor 25 treffers, met alle oefen-, beker- en competitiewedstrijden nadert hij het aantal van drie honderd duels en dat zonder één rode kaart en slechts incidenteel ‘geel’ te hebben moeten incasseren. Tegen Koning stond de oer-Leidschendammer nog droog, maar zaterdag zal hij er zeker alles aan doen om nog dichter bij het magische aantal van drie honderd gescoorde doelpunten te komen. Net als SEV heeft RCSV Zestienhoven voor eigen publiek iets goed te maken, de eerste competitiewedstrijd ging in Den Haag met 1-0 naar tegenstander Haagse Hout.

Wonden

Bij KSD-Marine heeft men inmiddels de wonden gelikt van de nederlaag afgelopen zaterdag tegen RVC Celeritas: 5-3. Ondanks deze nederlaag konden de pupillen van de ervaren coach Henk Baggerman (foto) terugkijken op een goede wedstrijd in Rijswijk en komende tegenstander vv Moerkapelle zou wel eens slachtoffer kunnen worden van de revanchegevoelens van de bespelers van het militaire sportterrein aan de Oude Waalsdorperweg. Bij de thuisploeg hoopt men op de terugkeer van Wesley Perquin na een blessure en wellicht ook op het spelen van Misja Karypidis. De middenvelder, bij RAS onder 19 ooit bestempeld als een talentvolle speler, miste het eerste competitieduel wegens verlate terugkomst van zijn vakantie in Griekenland. Voor Mike Perquin, de oudere broer van Wesley, komt het treffen tegen Moerkapelle nog te vroeg. De gasten hebben na de 0-3 nederlaag op eigen terrein tegen Ommoord nog wel iets goed te maken.

Doelpuntrijk

In vv Groeneweg uit Zevenhuizen ontmoet FC Zoetermeer zaterdag een team dat terug kan kijken op een uitstekend resultaat tegen Graaf Willem II/VAC. In een doelpuntrijk duel werd het 3-3, maar daar halen de Zoetermeerders, die zelf met 6-1 wonnen van Floreant en nu lijstaanvoerder zijn in 4E, hun schouders over op. Bij de FC Zoetermeer hoopt men op een herhaling van de productiviteit van Roald Houtman, vorige week goed voor een hattrick en het uitstekende spel van Djamil El Messaoudi, die verantwoordelijk was voor alle voorzetten waaruit Houtman doeltreffend kon zijn. In Zevenhuizen wordt zaterdag op sportpark Van ’t Verlaat aan de Knibbelweg om 14.30 uur het beginsignaal gegeven door arbiter Ter Heide.

Prestatiedrang

Bij familievereniging met prestatiedrang Graaf Willem II/VAC waren er deze week problemen met de grasvelden. Vanwege de vele regen moest er worden uitgeweken naar het kunstgras. Maar goed dat er voor zaterdag een uitwedstrijd op het programma staat tegen het sterk aan de competitie begonnen Rotterdamse Ommoord, dat Moerkapelle met 0-3 aan de zegekar bond.

Lees verder