Warming-up 3e Divisie (za) | Richard Middelkoop: ,,Vertrouwen in goede afloop”

FC ’s-Gravenzande deed vorig weekend goede zaken door concurrent sc Feyenoord thuis in bedwang te houden. De formatie van trainer Richard Middelkoop (foto) won fraai met 4-2. Nu wacht de uitbeurt bij nummer twee WNC.

Tekst: Ton Beije

sc Feyenoord leek een obsessie te worden voor FC ’s-Gravenzande, want elke keer als ze tegen elkaar speelden, trokken de Rotterdammers aan het langste eind. Vorige weekend echter stapten de gastheren op het Juliana Sportpark als winnaars van het veld. Trainer Richard Middelkoop vat het kort samen: ,,Ik vind dat we volwassen voetballen met tot op heden geen diepe terugval in wedstrijden.” Door die zege zetten FC ’s-Gravenzande gelijk De Dijk op zes en sc Feyenoord op vijf punten. ,,We worden steeds beter aan de bal en dit geeft mogelijkheden om aanvallend ook veel kansen te creëren. Als we dan ook regelmatig deze kansen benutten kunnen we mogelijk mooie stappen zetten op de ranglijst”, kijkt Middelkoop vooruit.

Verkleinen

Zaterdag wacht de uitbeurt bij WNC, dat fraai op een tweede plaats staat. Middelkoop: ,,WNC staat tweede, met vijf punten meer. We kunnen dit gat dus aankomende zaterdag verkleinen naar twee en mogelijk zodoende ook afstand nemen van ploegen die onder ons staan. We hebben wel wat info over WNC, maar de meeste info komt vanuit onze eigen wedstrijden, waarin we kunnen leren van de wedstrijdbeelden en zodoende ook stappen blijven maken.”

Restverdediging

,,Ik verwacht zaterdag dan ook dat WNC met veel vertrouwen de wedstrijd zal aangaan”, gaat Middelkoop verder, ,,wij moeten alert zijn en blijven. We trainen veel op de restverdediging. Als dit zaterdag op orde is, heb ik veel vertrouwen in een goede afloop.”

De Westlanders missen dezelfde spelers als vorige week en ook Stefan Bruijn.

 

Lees verder