Warming-up 4e Divisie (zo) | Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Winnen is altijd lekker”

RKAVV is erg goed begonnen aan de competitie en is nog ongeslagen. De derby tegen Westlandia werd verdiend gewonnen en het thuispubliek werd vermaakt met vier doelpunten. Tegen De Zouaven staat behoud van de koppositie op het spel. In Grootebroek zal blijken of RKAVV de ‘druk’ die daarbij hoort aan kan.

Tekst: Pieter Donath

De Leidschendammers hebben na vijf wedstrijden elf punten meer dan de ploeg uit Noord-Holland, die nog niet wist te winnen. Vorige week werd met 2-1 verloren van RKVV Velzen.

Op complex De Kloet ligt natuurgras en RKAVV is gewend aan kunstgras. Volgens trainer Maurizio Ceccucci (foto) maakt dat niets uit. Wel is het zaak ook daar een goed resultaat te halen. De uitslag tegen Westlandia maakte het deze week niet moeilijk om de groep te motiveren. Hij gaat ervan uit dat het besef er is, dat RKAVV nu de te kloppen ploeg is en dat dit een mooie uitdaging is om daar goed mee om te gaan. De selectie wordt langzaam groter na de blessuregolf van de voorbereiding, waardoor hij weer wat meer keuzes heeft. Het vertrouwen in een goed resultaat is er.

Hoe kijk je terug op de winst tegen Westlandia?

,,Winnen is altijd lekker, helemaal als je thuis speelt in een derby. Na afloop hebben we veel positieve reacties gehad over ons spel dus ook dat is erg fijn.”

Komen de goede resultaten door het groter scorend vermogen of de verdediging die weinig weggeeft?

,,Beide uiteraard en alles wat daartussen zit.”

Zijn alle potentiële basisspelers nu terug van blessures?

,,Helaas missen we er nog een aantal en daarvan zijn er twee bijna wedstrijdfit.”

Als koploper krijg je extra tegenstand. Kan de ploeg dit aan?

,,We zijn pas vijf wedstrijden onderweg, dus we kijken naar de komende tegenstander en niet naar de ranglijst.”

Is spelen tegen De Zouaven op natuurgras extra zwaar?

,,Even lastig inschatten. Het regent al de hele week en dat blijft het doen dus afwachten hoe het veld is. Voor ons maakt het normaal gesproken niets uit. Als het veld maar goed bespeelbaar is.”

Lees verder