Warming-up 3e Divisie (zo) | Wouter Vermeer: ,,Verwacht boeiende strijd”

Speelronde 8 levert voor TOGB een wedstrijd voor eigen publiek op. TOGB is komende zondag gastheer voor Blauw Geel’38/Jumbo. Het team uit Veghel heeft in Niels van Casteren een coach die al voor het zevende seizoen voor de groep staat. Veghel is ook de plek waar sponsor en naamgever Jumbo haar hoofdkantoor heeft.

Tekst: Ron Fruining

Blauw Geel’38/Jumbo speelt sinds het seizoen 2017-2018 in de Derde Divisie. Onder de huidige coach promoveerde de vereniging als kampioen in het seizoen 2016-2017 vanuit de Hoofdklasse B naar de Derde Divisie.

Na zeven wedstrijden is de club uit Veghel met twee overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen terug te vinden op plek elf, de positie waarop het team vorig seizoen afsloot. De visie van de Brabantse vereniging is een rol van belang spelen in de Derde Divisie, waarbij het de eigen jeugd een kans wil geven.

Drukke week

Beide teams gaan een drukke week tegemoet. Er wordt in acht dagen driemaal voor de competitie gespeeld. TOGB verloor afgelopen weekend met 3-0 van VVSB. Bovendien werd Glenn Zandbergen per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis met een ernstige blessure. Daar werd vastgesteld dat de enkelbanden verrekt zijn en er mogelijk een scheur of breuk in het kuitbeen zit. Vanwege een zwelling kon nog niet definitief worden vastgesteld of Glenn Zandbergen een breuk heeft. De verdediger is voorlopig niet inzetbaar. Blauw Geel’38/Jumbo won voor eigen publiek van regiogenoot OJC Rosmalen met 2-0.

Door de weeks wordt in Heemstede gespeeld tegen koploper ADO’20 en zondag 9 oktober gaat TOGB op bezoek bij Gemert.

Voorbeschouwen deze week met Wouter Vermeer (foto). Vermeer is één van de centrale verdedigers van TOGB. Vermeer is bezig aan zijn derde seizoen bij TOGB en is een vaste waarden in de selectie van trainer Mark Schuur. Naast centraal in de verdediging kan Vermeer ook prima uit de voeten op de positie als verdedigende middenvelder. Het voetballen in de Derde Divisie is een stap sneller dan in de Hoofdklasse, maar Vermeer lijkt weinig problemen te hebben met zich aan te passen aan het niveau in de derde divisie.

Je bent aan je derde seizoen bezig bij TOGB. Kun je aangeven wat er anders is dan toen je bij TOGB startte in het geel-zwarte tenue?

Vermeer: ,,Dit is inderdaad het derde seizoen bij TOGB voor mij. Ik begon onder trainer Ronald Ermes, in de Hoofdklasse. Door corona werd dat seizoen helaas vroegtijdig gestopt en was het niet het begin waar ik op hoopte. Wel had ik meteen een goed gevoel bij de club, presteren en gezelligheid gingen hand in hand en dat is nog steeds het geval. Het grootste verschil tussen dat seizoen en het seizoen erna is de trainerswissel geweest. Met een nieuwe trainer kwam een nieuwe manier van spelen en dat heeft ons vorig jaar met een kampioenschap in de Hoofdklasse zeker een mooi resultaat opgeleverd. De strijd en het echt zijn van een team heeft daarbij ook een heel grote rol gespeeld. We hopen die lijn dit seizoen door te trekken op een hoger niveau met zwaardere tegenstand. En dat is ook een mooie uitdaging.”

Afgelopen wedstrijd bij VVSB verloren jullie Glenn Zandbergen door een ernstige blessure. Hoe verwerken jullie zo’n klap als groep?

Vermeer: ,,Het uitvallen van Glen was, naast het verlies, een smet op onze wedstrijd. Als team zijn er vanzelfsprekend zorgen over de situatie van Glenn, maar we moesten de wedstrijd ook uitspelen en dan gaat de focus daar ook eerst vooral op. Vooralsnog is het afwachten hoe Glenn van zijn blessure hersteld. Laten we hopen dat de schade beperkt is en dat we hem snel weer op het veld mogen zien.”

Zondag komt Blauw Geel’38/Jumbo naar TOGB. Ken je de tegenstander?

Vermeer: ,,Zondag komt inderdaad Blauw Geel’38/Jumbo bij ons op bezoek. Persoonlijk ken Ik de tegenstander niet, maar het zal weer een boeiende strijd en zware pot worden waar we de punten zeker niet cadeau zullen krijgen. We bereiden ons voor als groep, zodat we er staan vanaf het eerste fluitsignaal.”

Wat voor wedstrijd verwacht je zondag?

Vermeer: ,,Ik hoop op een attractieve wedstrijd, waarin wij uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken. Zeker is wel dat we daarvoor scherp en als team maximaal zullen moeten presteren.”

Lees verder