Warming-up 3e Divisie (zo) | Paul van der Zwaan (Quick): ,,C’est la vie”

Twee punten verloor Quick vorige week tegen OSS’20. De volgens Quick onterechte penalty in de slotfase werd door de ploeg uit Oss benut. Tegen JOS/Watergraafsmeer is er een nieuwe kans om drie punten toe te voegen aan de zeven punten, die nu zijn behaald. Quick stijgt dan naar de middenmoot.

Tekst: Pieter Donath

Wat een teleurstelling afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen OSS’20. Een dubieus gegeven strafschop in de laatste seconden van de wedstrijd kostte Quick de overwinning. Na de midweekse overwinning op Groene Ster (1-3) voor de beker zou winst een prima vervolg zijn geweest. Nu werd het 2-2 en moest met slechts één punt genoegen worden genomen. Positief is dat Quick een uitstekende wedstrijd speelde. De jonge ploeg toont ambitie, is strijdvaardigheid, heeft veerkracht en doorzettingsvermogen.

Opvallend

Na zeven wedstrijden staat Quick op 1x winst, 4x gelijkspel en 2x verlies dus in totaal zeven punten. Komende zondag komt JOS/Watergraafsmeer naar Nieuw Hanenburg. De Amsterdammers wonnen vorige week met 2-3 van hekkensluiter vv Dongen en hebben met acht punten één punt meer verzameld dan Quick. Dit is opvallend, want door een 5-2 verlies uit tegen Unitas, 6-0 verlies uit tegen HSC ’21 en 1-7 verlies thuis tegen Baronie is het doelsaldo van 9 voor en maar liefst 22 tegen geen goede start van de competitie.

Belangen

Voor beide ploegen zijn de belangen komende zondag groot, want bij winst is er aansluiting met de grote middenmoot. Tot nu toe werd, mede door Corona, maar één keer de wedstrijd Quick-JOS Watergraafsmeer gespeeld. Quick won toen met 1-0.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) was erg boos op de scheidsrechter na de onterechte penalty tegen OSS’20, maar was tevreden over de wedstrijd als geheel. Hij verwacht weer een strijdlustig Quick tegen JOS/Watergraafsmeer en de komende midweekse wedstrijd tegen Unitas moet zijn ploeg aankunnen. ,,De onterechte penalty afgelopen zondag in 92e minuut deed pijn en was frustrerend, maar was wel iets dat buiten onze invloed lag. Tactisch hebben we die wedstrijd prima gespeeld en dat maakt het zuur, maar ja, c’est la vie. Niet meer over zeuren en op naar de volgende klus en dat is JOS Watergraafsmeer. Een geslepen geroutineerde ploeg, die je niet moet laten voetballen, want dat kunnen ze goed. Wij zullen er kort op moeten zitten en aan de bal het tempo hooghouden. Dan zijn we denk ik fitter en sterker. Het wordt weer een drukke tijd met woensdag alweer de volgende competitiewedstrijd tegen Unitas. Heel blijven is dus het devies, maar we zijn jong, fit en sterk dus dat moet kunnen.”

 

Lees verder