Warming-up 2e Divisie | John Blok (Scheveningen): ,,Hopelijk geeft ervaring doorslag”

Scheveningen pakte tegen Spakenburg op Houtrust slechts één punt. Dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg speelde en prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen met een overwinning. Zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij FC Volendam.

Tekst: Ton Beije

Ook trainer John Blok (foto) kijkt, wat het voetballen betreft, met genoegen terug op de ontmoeting tegen Spakenburg. ,,Vooral de tweede helft was uitstekend. Natuurlijk is het jammer dat we die strafschop missen, maar dat is niet de enige mogelijkheid geweest. We moeten vertrouwen halen uit het feit dat we over de hele wedstrijd minstens gelijkwaardig waren aan Spakenburg. Zeker de tweede helft zagen we weer wat kenmerkende patronen terug en zie je ook dat de nieuwe jongens gewend raken aan onze manier van spelen.”

De twee extra punten – die nu door het gelijke spel – verspeeld werden, zijn duur in zo’n zware competitie, weet ook de Scheveningen-trainer. ,,In deze competitie telt ieder punt, maar het had vooral voor het gevoel lekker geweest. Gelukkig zijn er nog heel wat punten te behalen.”

Jong BVO’s

Scheveningen wacht nu twee wedstrijden buitenshuis, zaterdag bij FC Volendam (een concurrent van Scheveningen?) en dinsdag tegen Jong Sparta (op het veld van Excelsior Maassluis). Blok: ,,Twee keer een uitduel binnen een week tegen een jong BVO is pittig. Ik zou Volendam niet als een echte concurrent bestempelen. Eigenlijk zijn de jong BVO’s alleen belangrijk voor de punten, want zij hebben nog steeds een competitie binnen onze competitie. In de eindrangschikking zijn ze voor ons niet van belang.”

Ervaring

FC Volendam is voor Blok en zijn ploeg ook geen onbekende. ,,Volendam speelt altijd op dezelfde wijze en heeft veel talenten die ook vaak doorbreken. Wie er uiteindelijk spelen of toch bij de eerste selectie zitten blijft altijd afwachten”, aldus de Scheveningen-trainer, die ook zijn verwachting geeft over het duel van zaterdag: ,,Jong Volendam en Jong Sparta trainen allebei dagelijks en hebben enorm fitte ploegen. Zeker in het begin van de wedstrijd zullen we alert moeten zijn omdat zij vaak een hoog baltempo hanteren en ook veel beweging in de ploeg hebben. Hopelijk kan uiteindelijk onze ervaring de doorslag geven.”

Pech

Scheveningen heeft weer de pech dat dinsdag op de training weer spelers geblesseerd zijn geraakt. Blok: ,,Klopt, we hebben zaterdag helaas niet iedereen aan boord. Kevin Gomez Nieto en David Kappel ontbreken natuurlijk al enige tijd en zaterdag komen daar in ieder geval Tim Peters en Julian Markvoort Beke bij. Over de twijfelgevallen beslissen we zaterdag pas.”

Twee duels

Er komen weer pittige dagen aan, zaterdag en woensdag tegen Jong Sparta, al had Scheveningen liever op de dinsdag gespeeld. Blok legt uit: ,,Zeker, omdat de hersteltijd naar zaterdag dan langer is. Omdat Jong Sparta dit seizoen bij Excelsior Maassluis speelt, leek dat mogelijk omdat Excelsior Maasssluis zelf uit speelt. Helaas bleek dat het hoofdveld niet beschikbaar is en we dus gewoon op woensdag moeten aantreden.”

Lees verder