Abdullah Sari: ,,Veel geleerd en mooie stageperiode bij Scheveningen”

Voor Abdullah Sari (foto), dit seizoen trainer van BSC’68 uit Benthuizen, was het een mooie week. Hij werd officieel in het bezit gesteld van het trainersdiploma UEFA A. Vervelender was het dat hij vorig weekend met zijn club op de eerste speeldag onderuitging tegen Zevenhoven.

Tekst: Ton Beije

Maar eerst het trainersdiploma. Abdullah Sari mocht het in ontvangst nemen, evenals medecursisten als Nourdin Boukhari en Pascal Bosschaart. Het UEFA A Youth-diploma werd uitgereikt aan oud-spelers als Hedwiges Madurro, Robin van Persie, Luigi Bruins en Tim Vincken.

Sari: ,,De andere cursisten en ik wisten in juni al, dat we waren geslaagd, maar dit was een soort van kers op de taart en de afsluiting van een intensief jaar, waarin ik veel geleerd heb en zowel als trainer als mens mijzelf heb ontwikkeld.”

Zware klus

Het was een zware klus, stagelopen en veel werk verzetten om het begeerde diploma in bezit te krijgen. ,,Ja zeg dat wel pff”, aldus Sari. ,,Je hoort veel van andere trainers en wordt goed geïnformeerd over de studiebelasting door de KNVB, maar echt weet je het pas als je er mee bezig bent. Ik moet zeggen dat dit voor eenieder anders is, maar voor mij was het, zoals ik voordat ik met de cursus begon aangaf, goed plannen en gedisciplineerd aan de slag gaan en dat is mij gelukt.

Scheveningen

Zeker een hele prachtige stageperiode en dan bij het mooie Scheveningen. John Blok maar ook een staf met een bulk aan ervaring waar je alleen maar van kunt leren en zeker bijdraagt aan je ontwikkeling.”

Teleurstelling

Na de feestelijke uitreiking van het diploma volgde op de eerste speeldag een teleurstelling, met BSC’68 nipt op eigen veld verliezen van Zevenhoven. Sari: ,,Als je kijkt naar onze voorbereiding dan had hier zeker meer ingezeten. Onherkenbaar hoe ze op het veld stonden. Laten we het een total off-day noemen en vandaag dan maar voor de punten gaan. Deze groep kan dat, getuige de zes wedstrijden (alles gewonnen en één gelijk) in de voorbereiding, waar toch twee derdeklassers bijzaten.” BSC’68 gaat vandaag op bezoek bij Roodenburg in Leiden

Lees verder