Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Ons herstellen en thuispubliek vermaken”

Westlandia ging vorig weekend onderuit bij RKAVV en huist nu – samen met Purmersteijn – op een gedeelde vierde plaats, met drie punten achterstand op RKAVV. Zondag krijgt de ploeg van trainer Cesco Agterberg (op de foto links, naast assistent Wim Baggerman) hekkensluiter Heino op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Na het duel tegen RKAVV op de Kastelenring zegt trainer Agterberg van Westlandia: ,,We staan weer met beide benen op de grond. We hebben een lesje gehad in grote mannenvoetbal. RKAVV heeft het goed gedaan tegen ons en daar moeten we lering uit trekken. Een dik verdiende overwinning voor RKAVV, waar niets op af te dingen viel.”

Onbekend

Nieuwe kansen voor Westlandia zondag, als de nummer laatste van de zondag Vierde Divisie op de Hoge Bomen op bezoek komt. Heino, hier een onbekende ploeg, wat weet Cesco Agterberg van de hekkensluiter? Hij: ,,Heel weinig, maar we moeten wederom uitgaan van eigen kracht. Ons herstellen van de nederlaag tegen RKAVV en het thuispubliek vermaken.”

Onderschatting

Is hij niet bang voor onderschatting omdat er tegen de nummer laatst wordt gespeeld? Agterberg: ,,Dat denk ik niet. Tegen Velsen hebben we al gezien, dat zelfs een 2-0 voorsprong nog werd weggegeven tegen toen de hekkensluiter. Zo vroeg in het seizoen zijn de verhoudingen nog niet helemaal duidelijk wie zwak is in de competitie en wie zich bovenin gaan mengen. Wij zijn nu niet in de positie (één punt uit de laatste twee wedstrijden) om even te denken dat dit heel makkelijk gaat worden zondag.”

‘Bus parkeren’

Heino scoorde maar vier keer toe nu toe en kreeg negen treffers tegen. Is Agterberg niet bang, dat die ploeg komt om de bus te parkeren om te proberen minimaal een puntje te pakken? ,,Misschien”, reageert hij, ,,maar wellicht dat zij er vanuit gaan dat wij in een mindere periode zitten en er dus wellicht wel wat te halen valt bij Westlandia. Je weet het nooit en we houden overal rekening mee.”

Over de beschikbaarheid van spelers zegt de Westlandia-trainer daags voor de wedstrijd: ,,We hebben wat lichte klachten bij meerdere spelers, dus het is even afwachten of iedereen beschikbaar is.”

 

 

Lees verder