Zaterdag 4D | RVC Celeritas en Haagse Hout voelen zich ‘bestolen’

De tweede competitieronde in poule 4 D bracht zaterdag maar weinig succes voor de teams uit de regio. Alleen FC Zoetermeer en Graaf Willem/VAC wonnen, RVC Celeritas en Haagse Hout voelden zich gedupeerd door vreemde arbitrale beslissingen.

Tekst: Peter Petit

IJVV de Zwervers-RVC Celeritas

RVC Celeritas verloor zaterdag in IJsselmonde met 2-1 van IJVV de Zwervers. Deze stand was reeds bij de rust bereikt. Voor de Rijswijkers scoorde Jergo Leijdekker. Een negatieve hoofdrol in dit duel was weggelegd voor scheidsrechter Brouwer uit Poortugaal, die RVC Celeritas speler Mikal Polat rood gaf. De leidsman verkeerde in de veronderstelling dat Polat in dit duel al geel had gekregen, wat absoluut niet het geval was. Achteraf blijkt nu dat Brouwer zich slecht op de wedstrijd had voorbereid, geen gele kaart bij zich had en daarom maar ‘rood’ gaf. Bij de stand van 2-1 kwamen de Rijswijkers nog dicht bij de gelijkmaker, maar goaltjesdief Leijdekker zag zijn schot tegen de paal belanden.

Groeneweg-FC Zoetermeer

Deze wedstrijd eindigde in een felbevochten zege voor de ploeg uit Zoetermeer, de tweede dit seizoen. Maar zo gemakkelijk als het vorige week leek te gaan (6-1 tegen Floreant) ging het zaterdag niet. De technische staf van de Zoetermeerders kijkt terug op een moeilijke wedstrijd, waarin hun ploeg heel veel moeite had met de spelopvatting van de tegenstander uit Zevenhuizen. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen, dankzij een afgeronde lob van Djamil El Messaoudi.

Balverlies

Na slordig balverlies van de ploeg uit Zoetermeer werd de spits van Groeneweg de diepte ingestuurd, hij maakte geen fout en rondde de kans netjes af, ruststand 1-1. Na de theepauze kreeg FC Zoetermeer meer grip op het spel, maar de wedstrijd bleef wel gelijk opgaan, zonder grote kansen voor één van beide teams. In de 68e minuut werd Akas Singh op rechts vrijgespeeld, hij gaf de bal voor de tweede paal waar Roald de bal via de grond richting doel kopte en Jonas van den Hemel zodanig het duel inging, waardoor een verdediger van Groeneweg een eigen doelpunt produceerde.

Karakter

Daarna was het in de extra tijd van maar liefst zeven minuten, alleen maar een kwestie van tegenhouden voor wat FC Zoetermeer betreft. Desondanks ontstonden er nog gevaarlijke momenten voor het doel van de FC Zoetermeer, maar de overwinning werd op karakter uit Zevenhuizen meegenomen. ,,Een mooie teamprestatie”, aldus de technische staf van FC Zoetermeer na afloop.

sv Bolnes – Haagse Hout

Ook treurnis over de scheidsrechter bij Haagse Hout, dat met een 4-3 nederlaag de terugreis naar Den Haag moest aanvaarden. Volgens de Haagse Hout-bewoners floot scheidsrechter Rob Biesot veel te vroeg, namelijk reeds in de 84e minuut, af. En dat terwijl de wedstrijd in Bolnes nog zo goed was begonnen voor de ploeg uit de Residentie. Uger Gones scoorde de 0-1 voor het met hoge druk spelende Haagse Hout, dat de bovenliggende partij was. Na een domme fout in de Haagse verdediging, kwamen de gastheren op 1-1, waarna sv Bolnes door een klutsbal afstand nam van de tegenstander: 2-1. Dankzij Gerson Brunkard ging Haagse Hout alsnog met een 2-2 stand de kleedkamer in. In de tweede helft kwamen de bezoekers weer op voorsprong met dank aan Burak Sarican, maar lang konden de pupillen van trainer Baris Sahin niet genieten van hun voorsprong. Uit een corner bracht sv Bolnes de stand op 3-3. Haagse Hout kreeg nog diverse kansen in de schoot geworpen om de volle winst in dit spannende duel te pakken, maar drie kansen werden niet benut en één bal werd door een verdediger van de thuisploeg van de lijn gehaald, terwijl zijn doelman al was gepasseerd. De volle winst ging tenslotte toch naar de gastheren. Een vrije trap vanaf dertig meter werd fraai ingeschoten, waarna scheidsrechter Biesot het na 84 voor gezien hield en Haagse Hout zich bestolen voelde.

RCSV Zestienhoven – SEV

Wederom geen goed nieuws voor de Kasteelheren uit Leidschendam. Na de afstraffing van vorige week (6-2 nederlaag tegen IJVV Zwervers) werd nu met 3-1 bakzeil gehaald tegen Zestienhoven. Doelpuntenmaker voor Sport en Vriendschap (SEV) was Paul Jansen.

sv Ommoord – Graaf Willem II/VAC

Een mooi resultaat voor de ploeg van trainer Jan de Jong jr. uit Wassenaar: een 0-5 zege. Hoewel in eerste helft niets wees op een hoge score. Pas in de 59e minuut opende Camiel Aardewer het bal en toen ging het heel snel, 69e minuut Leo Dijkhuizen 0-2, 72e en 85e minuut Brian de Jonge 0-3 en 0-4 en tenslotte Lukas Tromp in de 86e minuut 0-5. Keeper Milco Vermeer van Graaf Willem/VAC stopte in de laatste minuut nog een aan sv Ommoord toegekende strafschop.

De wedstrijd tussen KSD/Marine en Moerkapelle werd afgelast.