Zaterdag 1B | Forum Sport toont karakter en klopt sv Nootdorp

De wedstrijden tussen Forum Sport en sv Nootdorp kenmerken zich altijd door veel strijd en passie. Daarbij moet opgemerkt worden, dat de laatste jaren sv Nootdorp vaak de winnende partij was.

Tekst: Jean Nederlof      |      Foto’s: Eric de Wit

De competitiestart was voor sv Nootdorp positief, een 3-2 winst op DSO terwijl Forum Sport een valse start had tegen het verrassend sterke Wippolder. Een verliespartij met 2-0. Zou Forum Sport zich herstellen van de teleurstellende wedstrijd vorige week of pakt Nootdorp opnieuw drie punten?

Het was gezellig druk op sportpark ’t Loo en de weersomstandigheden waren prima. Het begin van de wedstrijd was spectaculair. Al na twee minuten haalde Joey van Maaren namens sv Nootdorp vanaf rechts hard uit en liet de bal in de korte hoek achter Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen verdwijnen: 0-1.

Een echte wake up-call voor de Voorburgers die een paar minuten later opnieuw de bal achter de doellijn zagen gaan, maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Forum Sport herpakte zich en nam het initiatief. Een goede aanvalsopbouw, hoge balsnelheid en veel balbezit. Forum Sport drong aan en een doelpunt kon niet uitblijven.

Halverwege de eerste helft stoomde Jacco Scholten (nu linkervleugelverdediger) vanuit de achterhoede naar voren op, liet twee Nootdorpers staan en bracht spits Sven Koppenol in stelling. Koppenol schoot zuiver in en doelman Michael de Leeuw van sv Nootdorp was kansloos: 1-1.

Forum Sport wilde meer en met de wind schuin in de rug kreeg het nog een paar kansen. Na bijna een half uur spelen was het opnieuw Sven Koppenol die alleen op doelman De Leeuw afging, maar dit keer ging zijn schot naast het doel.

sv Nootdorp bleef gevaarlijk in de counters en het waren dan ook de bezoekers, die het laatste woord hadden in de eerste helft. Een doorbraak op links, zwak verdedigen aan Forum Sport-kant en Schwendel Cijntje was attent en schoot hard binnen.

Na rust een wedstrijd die redelijk in evenwicht was. Opvallend wel dat Forum Sport ook – nadat het de tweede keer op achterstand was gekomen – karakter toonde en een tandje bijzette. In de 54e minuut kwam Forum Sport op gelijke hoogte. Na goed voorbereidend werk van Haitam el Marid was het de sterk spelende Hayden Bergen die de bal binnen schoot: 2-2.

Vanaf dat moment wast het een open wedstrijd met kansen voor beide elftallen. Ook twee teams die wilden winnen. Beide doelmannen werden op de proef gesteld en bewezen met een aantal reddingen hun waarde. Aan Forum Sport-kant een aantal wissels.

Toch bleef het tot aan de negentigste minuut gelijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg sv Nootdorp een enorme kans maar de bal ging net voorlangs. In de tegenaanval was het één van de ingebrachte wisselspelers – Lucius Gyamfi – die in de 93e minuut de 3-2 kon binnenschieten.

Grote vreugde aan Forum Sport-kant. Voor sv Nootdorp een zure nederlaag. Komende week gaat Forum Sport op bezoek bij UVS in Leiden en is sv Nootdorp gastheer voor sv Honselersdijk!

Lees verder