O23 Divisie 4 | sv Nootdorp boekt tweede zege, FC ’s-Gravenzande op schot

In poule E bracht GSC ESDO de eerste nederlaag toe aan RKDEO 2. sv Nootdorp vond weer aansluiting bij de middenmoot door een zege op VUC. FC ’s-Gravenzande was in poule F veel te sterk voor streekgenoot KMD. In poule G bleef DSO aan de goede kant van de score tegen Schoonhoven en verloor RKDEO van Nieuwkoop.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Sander de Hollander

4e divisie E

VUC – sv Nootdorp

Vanaf het eerste fluitsignaal was sv Nootdorp de bovenliggende partij. Na heel wat kansen en afgekeurde doelpunten opende Dylan Leijendekker de score. Nog voor de rust kon Koen van der Gaag de score verdubbelen: 0-2. Na de thee maakte Lesley Kuik de 0-3 en hing een grote score in de lucht, nadat VUC-speler Sjean-see Engelhardt rood kreeg na een verhitte reactie. sv Nootdorp ging slordig spelen, maar kwam op 0-4 door Senna van Rijn. De bezoekers kregen weer de geest en invaller Wesley Mackaay tekende voor de 0-5 eindstand.

GSC ESDO – RKDEO 2

In Den Haag liet GSC ESDO koploper RKDEO 2 struikelen. Na negentig minuten voetballen stapte GSC ESDO met een 3-2 overwinning van het veld.

4e divisie F

WIK – Wanica Star

In het Zuiderpark bleef WIK net aan de goede kant van de score tegen Wanica Star. Voor de formatie van trainer Diego Postma scoorden Amran Eassasouku, Jamal Turan en Hristo Penev in het met 3-2 gewonnen duel.

FC ’s-Gravenzande – KMD

Het krachtsverschil tussen de twee Westlandse ploegen was enorm. De thuisploeg had tot de zeventiende minuut nodig om de score te openen. Na de treffer van Paddy Smit zorgden Amin Mehrab (2x) en Koen Groenewegen voor een 4-0 ruststand. Na de thee liep de score op naar 8-0. Thierry Wortelboer (2x), Yuri Dijkman en Tim Rolff waren scherp in de afwerking voor FC ’s-Gravenzande.

Scheveningen – HMSH

Door een 6-2 overwinning op HMSH heeft Scheveningen de derde plaats nog steeds in handen met drie punten achterstand op koploper Verburch en FC ’s-Gravenzande. Namens HMSH trof Tagmi Acharaf twee keer doel.

4e divisie G

DSO – Schoonhoven

DSO boekte een nipte, maar belangrijke zege op Schoonhoven. Op Sportpark Bentwoud trok de formatie van trainer Mark Privé met 3-2 aan het langste eind. Dinant Tromp (2x) en Ivan Ritzen scoorden voor de Zoetermeerders, die door de zege op een tweede plaats belanden.

RKDEO – Nieuwkoop

RKDEO moest het onderspit delven tegen Nieuwkoop. Namens de bezoekers krulde Justin Cordier de Croust de bal over RKDEO-keeper Vince Kester heen: 0-1. Twee minuten in de tweede helft kapte en draaide Nordin Maghnouji op de hoek van het strafschopgebied en schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

Twaalf minuten later had doelman Kester de bal uit een hoekschop niet klemvast, waardoor Levi Simmerman eenvoudig kon binnentikken: 1-2. RKDEO kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Vanaf de middenlijn nam Hidde Collee de bal aan de voet mee en ontweek wat tackles. Collee schoot daarna de 2-2 binnen. In de slotfase schoot Levi Simmerman de 2-3 binnen voor Nieuwkoop.