Zaterdag 1B: Wippolder klopt sv Honselersdijk in doelpuntrijk duel

Op een drassig maar goed bespeelbaar veld stonden op De Strijphorst sv Honselersdijk en het Delftse Wippolder tegenover elkaar. Beide ploegen stonden gretig aan de aftrap en wilden direct vooruit. Het publiek kwam, wat doelpunten etreft, aan haar trekken: 3-4.

Foto’s: Koos Ophorst & Frank van Leeuwen

Na twee minuten spelen lieten de bezoekers de bal rondgaan, maar ging de laatste bal richting keeper Koen Buijze te rustig, waardoor Brian Valstar alleen op hem af kon gaan. De aanvaller bleef rustig en scoorde vroeg in de wedstrijd de 1-0. (Foto’s onder: Frank van Leeuwen)

sv Honselersdijk bleef direct de gevaarlijke aanvallers zoeken, maar Wippolder gooide de schroom van zich af en herpakte zich. Ook Wippolder kwam na een kwartier spelen meer naar voren en de verdediging van de thuisploeg kreeg het moeilijker. In de negentiende minuut onderschepte – na goed doorzetten – aanvoerder Daley Uythof de pass van de keeper en kon verder oprukken. Uythof schoot uiteindelijk de bal beheerst binnen en zette Wippolder op 1-1.

Lange bal

De wedstrijd ging op een neer en beide ploegen probeerden te voetballen, maar door snel druk te zetten moest geregeld de lange bal worden gehanteerd. Na ruim 35 minuten spelen kwam Wippolder op voorsprong. Na een combinatie over links kwam Daley Uythof rond het zestienmetergebied terecht en schoot uit de draai de bal mooi in de verre hoek, de doelman daarmee op het verkeerde been zettend: 1-2.

Op slag van rust lag het spel even stil na een ongelukkige val van Quinten Hellemons. De spits kwam verkeerd terecht en brak zijn sleutelbeen. Een gemis voor de blauw-witten en na de eerdere breuk bij doelman De Jong helaas een tweede langdurig afwezige bij de formatie van trainer Mark Moen. (Foto’s onder: Koos Ophorst)

Na de thee ging Honselersdijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel al snel vlak na rust. Na een voorzet vanaf de zijkant kon ver bij de tweede paal binnengeschoten worden door Steyn de Bruijn: 2-2. Beide ploegen zochten en vochten hierna voor de meters op zoek naar een overwinning. De centrale verdediger van sv Honselersdijk, Max van der Kraan, ging hierbij te hard door, waardoor hij in de 73e minuut met z’n tweede gele en dus rood kon gaan douchen.

Wippolder trok nu nog meer ten aanval en het duurde niet lang of de bezoekers pakten de voorsprong. Casper Spaan leverde een puike voorzet af en Colin Venema kwam goed door en kopte de bal keihard tegen de touwen: 2-3. Wippolder dacht de overwinning binnen te hebben tegen het Westlandse tiental, maar de thuisploeg probeerde met man en macht een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de negentigste minuut van de wedstrijd leek dit te gaan lukken toen Nigel Hendriks vanuit de rebound alsnog kon inkoppen en de bal er via de paal in ging: 3-3.

Wippolder legde zich hier niet bij neer en gebruikte de blessuretijd om volle bak vooruit te spelen om alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Schoten op doel van Van Trier, De Bree en Tetteroo gingen net over of werden van de lijn gehaald, maar in de vijfde extra minuut liet Colin Venema de Delftse formatie ontploffen. Venema kapte en lepelde de bal binnen het strafschopgebied over een verdediger heen en haalde uit de draai uit. De bal verdween in de verre hoek en de 3-4 was een feit.

Na afloop een gezelligheidsfeestje in de kantine van Honselersdijk. De thuisploeg gaat zich opmaken om zich te herpakken en de Wippolder gaat met een goede start van twee overwinningen op rij toewerken naar de mooie derby tegen sv Den Hoorn komend weekend.

(Klik HIER voor meer foto’s van sv Honselersdijk-Wippolder op Sportsnap.nl)

 

 

Lees verder