Vrouwen Beloften/2e klasse | Beloftenteam ADO Den Haag wint ook derde duel

In de beloftencompetitie blijft ADO Den Haag goed meedraaien. Ook het duel tegen Sparta werd in winst omgezet. In de tweede klasse was het allemaal minder rooskleurig. RKDEO, RKAVV, DSVP en Forum Sport lieten nederlagen noteren. Alleen Die Haghe pakte nog een punt.

Beloften

Op het Sportcomplex Noorderbocht troffen de beloften van ADO Den Haag Sparta als tegenstander. Het vrouwenteam van trainer Bianca Koppers (foto) stapte met een 1-2 zege van het veld en staat nu samen met PSV en Ajax zonder puntverlies bovenaan.

2e klasse B (zat)

Die Haghe had voorafgaand aan het duel met UVS getekend voor een punt. De Haagse vrouwen openden sterk en stonden binnen een half uur voor met 2-0 door treffers van Elvira Boecheler en Romy Batist. In het tweede deel van eerste helft was UVS de betere ploeg en viel de 2-1. De speelsters van UVS konden na de rust elkaar beter vinden, maar Chanella Mutsaers scoorde uit de counter de 3-1. In de slotfase kreeg Die Haghe nog twee treffers om de oren, waardoor de eindstand 3-3 werd.

Forum Sport verloor op Sportpark ’t Loo met 2-3 van IFC. Eline Hoogrteijling nam beide doelpunten van Forum Sport voor haar rekening. RKAVV werd met 4-1 aan de zegekar gebonden door Foreholte. Ook DSVP ging onderuit. Spirit was in Pijnacker met 1-4 veel te sterk voor de thuisploeg.

2e klasse E (zon)

De vrouwen van RKDEO kenden een slecht debuut in de tweede klasse na de degradatie van afgelopen seizoen. De Nootdorpse vrouwen verloren met 0-6 van sv Hillegom. Na zestien minuten spelen opende Lisanne Houtzager de score voor de bezoeksters. Een kwartier later ging Shannon Idzardi richting RKDEO-keeper Marieke van der Sman. Idzardi zette de keepster op het verkeerde been en scoorde de 0-2.

In de tweede helft ging het hard met de doelpunten. Lisanne Houtzager voerde de score binnen twintig minuten op naar 0-4 met twee treffers. In de 78e minuut schoot Sam Mesman van afstand de 0-5 in het doel. Het slotakkoord was voor Lisanne Houtzager, die met haar vierde treffer de eindstand bepaalde op 0-6.