Zondag Vierde Divisie | HBS maakt geen fout bij Alphense Boys

HBS had voor rust het beste van het spel, maar wist maar eenmaal te scoren. Na de 0-2 kwam Alphense Boys nog terug tot 1-2, maar de thuisploeg slaagde er in de laatste fase van het duel niet in verder toe te slaan. Dat deed HBS wel en stapte vervolgens met een 1-4 zege van het veld.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya van HBS kon Niels van Pelt (foto) weer opnemen in zijn basisformatie. Van Pelt was even uit de roulatie vanwege een schouderblessure. Brayen Bröcker ontbrak in de ploeg van de Kraaien. Alvorens begonnen kon worden met de wedstrijd was er enige discussie over het uittenue van HBS en het thuisshirt van Alphense Boys. Het zou te veel op elkaar lijken, maar er werd alsnog begonnen in deze shirts.

Veldoverwicht

De eerste mogelijkheid was voor HBS. Het schot van Fabian Hilpert, na een prima combinatie met Jedsel Markes, trof echter geen doel. HBS bouwde in het eerste bedrijf langzaam aan een veldoverwicht, al ontstonden er nog geen grote kansen in het eerste deel voor rust. Ook na een half uur spelen gaf het scorebord nog steeds de 0-0 stand aan.

Kansen

Toch kwamen de bezoekers aan de leiding. Bij een voorzet van Fabian Hilpert torende Ian Baggerman boven iedereen uit en kopte HBS naar een 0-1 voorsprong. Daarna kreeg HBS een enorme mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar op aangeven van Mink Hueting kreeg Jedsel Markes zijn voet niet goed tegen de bal. Een volgende kans kwam voor Martijn le Congé na goed voorbereidend werk van Ilias Kariouh, maar zijn schot verdween naast het Alphense doel.

Overtreding

HBS bleef de bovenliggende partij. Na een prima counter leek de volgende kans te ontstaan, maar de scheidsrechter meende dat er een overtreding was gemaakt door Fabian Hilpert jegens de doelman van Alphense Boys. De gastheren konden het de Haagse defensie in de eerste helft niet echt moeilijk maken en dus hingen de beide teams met die 0-1 stand aan de thee.

In de pauze hield trainer Kahya Martijn le Congé in de kleedkamer achter en bracht voor hem Kevin Schutte. Even dacht HBS een strafschop te krijgen omdat Jedsel Markes bij een overtreding in de zestien terecht kwam, maar de arbiter legde de bal buiten het strafschopgebied. Niels van Pelt zag geen kans er een doelpunt van te maken.

Voordeel

Na een forse overtreding op HBS-speler Mathijs Harthoorn gaf de scheidsrechter voordeel en daar kwam inderdaad een kans uit voort voor Fabian Hilpert, maar een treffer leverde het niet op. De gele kaart kwam er alsnog voor de speler van Alphense Boys. Door de kleine voorsprong van HBS, bleef het wel spannend en Alphense Boys trachtte meer in de wedstrijd te komen. Bij HBS maakte Ilias Kariouh plaats voor Leroy Klootwijk.

Vlammend

Niels van Pelt liet de HBS-aanhang voor de tweede maal juichen. Met een vlammend schot van buiten het strafschopgebied – na goed voorbereidend werk van Leroy Klootwijk – liet Van Pelt de Alphense doelman volkomen kansloos: 0-2. HBS dacht de wedstrijd binnen te hebben, maar plots kwamen de gastheren terug in de wedstrijd: 1-2. HBS kon wachten op een spannende slotfase, want Alphense Boys gooide alles op de aanval met nog zes minuten op de klok.

Illusies

HBS maakte echter aan alle illusies van Alphense Boys een einde. De net ingevallen Luca van Leeuwen had een goede individuele actie in huis, was niet zelfzuchtig en liet Jedsel Markes de 1-3 aantekenen. Bij HBS mocht in de slotfase Manuel Fransisco – speler van Onder 23 – zijn debuut maken. En de vreugde kon niet op bij de Kraaien, want Ian Baggerman maakte er – weer met het hoofd – zelfs nog 1-4 van.