Zondag Vierde Divisie A | RKAVV en De Zouaven komen niet tot scoren

RKAVV is de koppositie na slechts één week alweer kwijt. In Grootebroek kwamen de Leidschendammers tegen een stug De Zouaven niet tot scoren. De laagvlieger uit West-Friesland maakte zo een einde aan de RKAVV-winstreeks van vier wedstrijden.

Tekst: Jonas Bloemen

Aangezien het hoofdveld van De Zouaven enkele weken geleden, vanwege een slechte staat van het kunstgras, door de KNVB werd afgekeurd, werd de wedstrijd gespeeld op het hoofdveld van de jeugd: het Frank en Ronald de Boer-veld. Vernoemd naar de bekende voetbaltweeling, die in hun jeugd bij De Zouaven speelden. Al snel werd duidelijk dat het grasveld garant stond voor veel glijpartijen.

Rebound

RKAVV begon sterk aan de wedstrijd en binnen drie minuten kreeg Tom Plezier direct een enorme kans om zijn ploeg aan de leiding te brengen. Op perfect aangeven van Asim Metin mocht Plezier alleen op het doel af. Het lukte de topscorer van de Vierde Divisie echter niet om doelman Schooneman te kloppen en in de rebound werd een kopbal van Plezier van de lijn afgehaald. Al snel werd duidelijk dat RKAVV over een stuk meer kwaliteit beschikt dan De Zouaven. De gastheren hadden zich dan ook voorgenomen om zich erg ver in te laten zakken en te gokken op een counter.

Specialiteit

Mede door het gladde veld kwam de thuisploeg er dan ook zo af en toe gevaarlijk uit. De kopsterke Alex Wagenaar mocht drie keer zijn specialiteit in de praktijk gebruiken, maar zijn kopballen vlogen over het doel. RKAVV had moeite om de West Friese muur van De Zouaven te slechten. Steeds vaker probeerden de rood-witten het met een schot van afstand, maar ook dit leidde niet tot een doelpunt.

Tijdrekken

Na rust had De Zouaven, dat tot nu toe pas twee punten hadden verzameld, zich voorgenomen om niet meer voor een overwinning te gaan. Al direct na rust begonnen de Noord-Hollanders met opzichtig tijdrekken. Een nieuwe werkelijkheid voor RKAVV, dat voor het eerst sinds jaren als koploper aantrad. De Leidschendammers hielden geduld en steeds vaker wist het een gaatje in de defensie van De Zouaven te vinden. Zo kreeg Tristan Croes een grote kans na een van richting veranderd schot van Robin Steffens. Croes kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar schoot van dichtbij hoog over.

Slotoffensief

RKAVV wilde graag de koppositie behouden en startte al vroeg met een slotoffensief. Dit had effect, want De Zouaven kwam steeds meer onder druk te staan. Zo belandde een hard afstandsschot van Asim Metin (foto) op de lat. De Zouaven deed er alles aan om het punt binnen te slepen, het tijdrekken bleef aanhouden en hierdoor nam de frustratie van RKAVV toe. Scheidsrechter Van Der Vaart had het gedrag van de thuisploeg echter goed in de gaten en telde ruim negen minuten blessuretijd op. In die slotfase leek RKAVV alsnog te gaan winnen. Na een mooie actie van Ayoub Boukhari speelde Khashayar Saeb zijn tegenstander uit en schoot hij fraai in de verre hoek. De bal leek richting het net te gaan, maar op het laatste moment wist doelman Schooneman knap redding te brengen. Zo eindigde het treffen tussen De Zouaven en RKAVV in een doelpuntloos gelijkspel, dat in het De Zouaven-kamp gevierd werd als een overwinning, terwijl RKAVV teleurgesteld afdroop.

 

 

 

Lees verder