Zaterdag 1B | VELO pakt koppositie na winst op Valken ’68

Na de mooie winst in de eerste wedstrijd op VUC heeft VELO ook de tweede ontmoeting – nu uit bij Valken’68 – gewonnen. De formatie van trainer Kevin van der Geest (foto) gaat nu aan kop van de ranglijst.

Tekst: Louis de Letter

Het eerste wapenfeit was voor de Wateringers met een schot voorlangs van Ricky van Mierlo. Ook Valken’68 zette goede aanvallen op, maar de doelpogingen misten de juiste richting. Rond de tiende minuut een grote kans voor VELO na een aanval over rechts via Ricky van Mierlo en een voorzet van Joey Kouters voor het doel, waarna het schot van Tony van den IJssel nog net kon worden geblokt door een verdediger.

Doelpoging

Het spel ging een periode heen en weer met na ruim een half uur weer een doelpoging van VELO. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal door Delano Vogel weer voor het doel gebracht en kopte Ricky van Mierlo net over. Valken’68 was gevaarlijk met een aanval over links, maar de gebroeders Das wisten met goed ingrijpen de doelpoging te verijdelen. Na een vrije trap van Reinier Maartense over het doel kwam VELO op slag van rust toch op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap werd door Joey Kouters opnieuw ingebracht voor het doel, waarna Rick Das eerder bij de bal was dan de Valken’68-doelman en het speeltuig in het lege doel kopte: 0-1.

Aftasten

In de tweede helft, met Abel Dries voor Tony van den IJssel, was het in het eerste kwartier weer aftasten aan beide kanten. De eerste gevaarlijke aanval was van de gastheren. Na een aanval over rechts werd de bal teruggelegd waarna het schot rakelings over het doel ging. Aan de andere kant een goedlopende aanval van VELO waarbij, op aangeven van Abel Dries, de inzet van Irshan Jagbandhan nog net door de Valken’68-doelman tot corner werd verwerkt. In de laatste twintig minuten kwamen Lars de Jong, Max Spilker, Benjamin el Amrani en Gino van de Water als verse krachten nog in het veld voor Joey Kouters, Ricky van Mierlo, Delano Vogel en Reinier Maartense.

Opluchting

De Valkenburgers gingen in de slotfase nog voor tenmiste een remise en kregen daartoe twee minuten voor tijd ook een grote kans. Bij een vrije trap werd de bal niet goed verwerkt door de VELO-defensie maar de inzet vanaf zo’n tien meter ging tot opluchting van VELO hoog over het doel.

Zo bleef het spannend tot de laatste seconde en na het overleven van de zeven minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en kon VELO deze mooie zege bijschrijven. Zaterdag aanstaande ontvangt VELO het Zoetermeerse DSO.  Evenals vorige seizoenen zal het ook deze keer wederom een spannende wedstrijd worden.

Lees verder