Zaalvoetbal: Trainersduo zvv Den Haag ziet passie en vuur bij hun ploeg

Dat je als ploeg een slow start hebt. Tja, dat zou kunnen. In elke sport. Dat je je daarna herpakt en elkaar recht in de ogen durft aan te kijken. Dat is klasse! Dat is teamwork! Dat is dan het beste vertrekpunt om het slechte begin van een wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Tekst: Ulis van Maanen

Voorafgaand aan de wedstrijd verwelkomde ‘Master of Futsal’ René Havermans (foto) in de Helderse catacomben twee oude bekenden, twee futsalfenomenen, namelijk Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel. Voor elke zaalvoetbalploeg is het sowieso een zegen om die twee ervaren topspeelsters erbij te hebben. Een welkome en prima aanvulling dus voor het gretige en leergierige ZVV Den Haag Vrouwen 1.

Speelplan

Het speelplan van coach René Havermans was duidelijk en uitvoerbaar. De vraag was of het ook goed uitgevoerd zou worden? Het antwoord was bevestigend, al moest er soms even in de time-out(s) wat aan de knoppen gedraaid worden en de puntjes op de i gezet worden. Die momenten zijn belangrijk. Voor speelster en trainer(s).

Diesel

Zo waarlijk geschiedde! Na een stroeve start (2-0 achter), herpakte zvv Den Haag zich kranig met een 3-2 ruststand. In de tweede helft even weer een klap verwerken (4-2), maar uiteindelijk kwam de Haagse diesel eindelijk op gang. Havermans zag na het ‘debacle’ zijn ploeg ‘wonderen’ verrichten. Mooie uitgooien en reddingen van keepster Lisa Franken, vloeiende combinaties, indrukwekkende intercepties, legale slidings en tackles, meesterlijke assists en niet onbelangrijk, werkelijk fantastische goals!

Teamwork

Vooral het teamwork viel op. De wil om voor elkaar te vechten als het even tegenzit, focus op het goede van elkaar en van daaruit als ploeg je herpakken. De wijze woorden van de Haagse ‘Master Of Futsal’ René Havermans, onderweg in de spelersbus, in de kleedkamer, op de bank, gedurende de wedstrijd en daarna…die wijze woorden kwamen niet alleen uit, maar werden door zijn speelsters ten uitvoer gebracht. En zo konden drie punten mee naar huis worden genomen: 4-8.

De Haagse goals kwamen van Samia Kaaouane (2x), Priscilla de Vos, Samantha Chin A Sang, Larissa Boerenstam (2x), Romy Scherpenzeel en Ramona van der Harst.

Lees verder