Rob de Lange (VUC) tegen zoon Frank (Die Haghe): ,,Bijzonder, mooie ervaring”

Het was zaterdag toch een bijzondere wedstrijd aan Het Kleine Loo tussen VUC en Die Haghe. Niet dat de ploegen voor het eerste in competitieverband tegenover elkaar stonden (VUC maakte deze zomer ook de overstap naar het zaterdagvoetbal), maar de confrontatie vader en zoon De Lange was interessant.

Tekst: Ton Beije            |      Foto’s: HMA-Fotografie

Frank de Lange was jaren actief bij DHC, waar zijn vader Rob de trainer was. Eind vorig seizoen besloot Frank om niet zijn vader te volgen naar VUC, maar hij koos voor het eveneens in de zaterdag eerste klasse uitkomende Die Haghe.

Zaterdag stonden ze dan tegenover elkaar. Frank als speler in het veld bij Die Haghe, de ploeg van trainer Marcel Koning en Rob zat op de bank bij zijn nieuwe club VUC. Rob de Lange: ,,Het was toch bijzonder. Ik was altijd gewend, dat hij voor mij speelde, dus dit was een aparte, maar mooie ervaring, vooral als je ziet dat hij het naar zijn zin heeft bij Die Haghe.”

Na afloop van het duel, Die Haghe trok met 2-3 aan het langste eind, moest pa De Lange naar zijn zoon om hem te feliciteren. Balen? ,,Ja, natuurlijk”, geeft Rob de Lang toe, ,,als sportman heb ik een hekel aan verliezen of dat nu tegen VELO of Die Haghe is, dat doet er niet toe. Maar na negentig minuten moet je je tegenstander altijd feliciteren.”

Hoop

Die Haghe heeft na twee duels zes punten vergaard, VUC is nog puntloos. Dat was niet wat Rob de Lange bij de start van het seizoen voor ogen had. Hij: ,,Zeker niet, maar tegen VELO hebben we echt heel slecht gespeeld en dik verdiend verloren, maar gelukkig tegen Die Haghe was dat een heel stuk beter en hadden we meer verdiend. Dit geeft dus hoop voor de toekomst.”

Wat ging er dan mis tegen Die Haghe? Rob de Lange: ,,We starten heel goed en maken 1-0 en 2-0 die door de clubgrensrechter van Die Haghe werden afgevlagd. We krijgen een tweede gele kaart en komen voor rust al met tien man te staan, dat moet eruit. We doen daarmee onszelf enorm te kort. Maar ik moet de ploeg verder een groot compliment maken voor de wijze hoe ze met z’n tienen gestreden hebben en de afspraken in het veld zijn nagekomen. Dat is al een pluspunt, helaas mocht het nog niet beloond worden met een punt.”

 

Lees verder