Quick Boys moet zaterdag thuis zonder publiek spelen

Quick Boys mag komende zaterdag, 8 oktober, geen publiek toelaten bij de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. Die straf krijgt Quick Boys opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB naar aanleiding van wanordelijkheden vorig seizoen tijdens het duel tegen Rijnsburgse Boys.

Rond dat duel tegen Rijnsburgse Boys in april van dit jaar raakten ook kinderen gewond. De aanklager van de KNVB Amateurvoetbal legde vorig seizoen al een wedstrijd zonder publiek op als straf, maar het bestuur van de Katwijkse club tekende bezwaar aan tegen die straf.

Nu is de uitspraak alsnog gekomen en mag er zaterdag dus geen publiek worden toegelaten en heeft Quick Boys tevens een boete gekregen. Het duel vangt zaterdag al om half twee aan. Op haar website doet het bestuur van Quick Boys ook een beroep op de aanhangers zich voortaan te gedragen: ,,Via deze weg willen we onze achterban nogmaals oproepen om van de wedstrijden van Quick Boys 1 vooral een feest te maken. Laat de ongeregeldheden achterwege en gedraag je normaal, niet alleen op Nieuw Zuid, maar ook zeker op bezoek bij andere clubs.”

Lees verder