Warming-up zaterdag 4 E | MSV’71 wacht Waterwegderby tegen PPSC

In de derde competitieronde in de zaterdagklasse 4E staat de Waterwegderby tussen MSV’71 en PPSC op het affiche. Met 3 punten uit 2 wedstrijden doen beide clubs op de ranglijst nauwelijks voor elkaar onder. De tweede regioploeg in deze groep, Maasdijk, doet het tot nu uitstekend met 6 uit 2.

Tekst: Peter Petit

In de tweede thuiswedstrijd in dit nog prille seizoen ontvangt MSV’71 het Schiedamse Pro Patria Stormvogels Combinatie (PPSC). Na een sterk begin in deze competitie uit bij Overmaas (1-3 zege), leed PPSC afgelopen zaterdag in eigen huis een erg pijnlijke nederlaag. In de wedstrijd tegen VOB zag scheidsrechter Danny van Aalst zich genoodzaakt de wedstrijd bij een 1-5 stand voor VOB te staken. Het gemekker van een aantal spelers van de thuisclub, met reeds twee spelers met ‘rood’ toch al in de minderheid, en vooral de daarbij vergezelde beledigingen, hingen de leidsman zodanig de keel uit dat hij niets anders kon doen dan beide clubs vroegtijdig naar de kleedkamer te sturen.

Blessuretijd

De openingswedstrijd van MSV’71 werd in eigen huis tegen Rotterdam United in blessuretijd alsnog nipt verloren (3-4), vorige week herstelde het team zich van deze puntloze seizoenstart. In Rotterdam werd het ambitieus geachte Blijdorp met 0-1 aan de zegekar gebonden. Een uitstekende teamprestatie van MSV’71 tegen een zeker in de tweede helft veel betere thuisclub. De eerste oefenwedstrijd van dit seizoen speelden PPSC en MSV’71 tegen elkaar, de formatie uit Maassluis won dankzij twee doelpunten van Jack van der Vlugt met 0-2. Veel waarde moet aan deze uitslag echter niet worden gehecht, beide teams waren nog maar net met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen en waren vanwege vakanties ook verre van compleet. Voor beide teams is het zaterdag van groot belang punten te behalen en op die manier aan te haken bij de subtop. Zowel MSV’71 als PPSC willen dit seizoen meedoen om de bovenste plekken.

Knotsgek

De tegenstander van Maasdijk, BZC/Zuiderpark, verloor vorige week in een knotsgek duel met de korfbaluitslag 8-4 van koploper Hermes/DVS. Maasdijk, het team van trainer Dennis van den Steen (foto), versloeg Steeds Hooger en wil ook zaterdag met de volle winst de terugreis naar Maasdijk aanvaarden. Tot nu toe werden al de drie gespeelde wedstrijden in winst omgezet met als gevolg dat Maasdijk evenveel punten heeft als Hermes/DVS, dat echter een beduidend beter doelsaldo heeft.

Lees verder