Warming-up Derde Divisie (zo) | Mark Schuur (TOGB): ,,Visie blijven volgen”

De Derde Divisie heeft inmiddels speelronde 10 bereikt. TOGB reist voor het spelen van deze wedstrijd af naar Gemert. Op sportpark Molenbroek treft Mark Schuur (foto) collega Reinald Boeren. De oefenmeester van Gemert is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Brabantse formatie.

Tekst: Ron Fruining

Gemert had afgelopen seizoen lang de beste papieren voor de titel. De Brabanders gingen lang aan kop, maar verspeelden in de slotweken alsnog de positie die rechtstreekse promotie naar de Tweede Divisie mogelijk had gemaakt.

Midweeks ging Gemert in de Brabantse derby op bezoek bij UNA met 1-0 onderuit. TOGB was ook verliezer in het duel met koploper ADO’20. Na negentig minuten stond er een 4-2 op het scorebord, waarmee ADO’20 haar ongeslagen status en koppositie behield.

Mark Schuur zag zijn brigade verliezen op bezoek bij koploper ADO’20. De oefenmeester weet dat de selectie wekelijks stappen maakt en zal er met de groep op gebrand zijn om komende zondag een resultaat mee naar huis te nemen vanuit Brabant. Schuur zag de afgelopen wedstrijden zijn elftal met uitzondering van de eerste helft op bezoek bij VVSB, niet de onderliggende partij zijn. Hij heeft al eerder aangegeven dat winst en verlies in de Derde Divisie bepaald wordt door het zelf niet maken van fouten, het goed uitvoeren van de taken in het veld en het uitgaan van de mogelijkheden die er per wedstrijd zijn om de tegenstander te verrassen. Welk systeem de staf zal hanteren komende zondag in Brabant om Gemert te verslaan houdt Schuur nog even voor zichzelf.

Jullie ontwikkelen je razendsnel. Gaat het ontwikkelen van de groep snel genoeg, of zijn jullie als staf op punten ontevreden?

Schuur: ,,Je ziet dat in deze competitie de fouten die er gemaakt worden sneller worden afgestraft. Het gaat erom om betrouwbaarder te worden in het maken van keuzes en dit op het juiste moment te doen. Als wij dat zondag kunnen laten zien dan kan het een interessante wedstrijd worden.”

De afgelopen drie wedstrijden pakte jullie geen punten. Een reeks die je als coach beschreef dat kon gebeuren. Nu dit gebeurd is, train je op bijvoorbeeld het mentale vlak de groep op een andere manier om hier geen last van de hebben?

Schuur: ,,Ontwikkelen doet de ploeg zeker, maar het gaat erom dat spelers zelf betere keuzes gaan maken en dat doen we door veel met videobeelden te werken. Ontevreden is een groot woord. Spelers trainen goed, maar uiteindelijk maken ze zelf de keuzes in het veld. Op trainingen zetten wij ze in situaties, om ze bewuster om te laten gaan met de consequenties van de gemaakte keuzes. De groep speelt om te winnen. Vaak doen wij onszelf te kort door de 100% kansen die wij creëren niet af te maken. En door persoonlijke fouten geven wij een aantal doelpunten weg. VVSB was een maatje te groot voor ons. Een goed voetballende ploeg. Daar kan ik als liefhebber ook van genieten.”

Wat weet jij van vv Gemert?

Schuur: ,,Van vv Gemert hebben wij een analyse gemaakt en beelden bekeken. Op basis daarvan maken wij weer een plan om de wedstrijd te winnen.”

Wat voor wedstrijd verwacht jij komende zondag in Brabant?

Schuur: ,,Ik verwacht een wedstrijd van twee ploegen die aanvallend willen spelen, waardoor er ruimtes ontstaan. De ploeg die daar het beste mee omgaat en weinig weggeeft zal uiteindelijk de zege naar zich toe trekken.”

Zijn er nog bijzonderheden die je kwijt wilt?

Schuur: ,,Vorig naar na de winterstop was alles hosanna. Nu spelen wij een niveau hoger, waar fouten nog sneller en doeltreffender worden afgestraft. Een mooi leermoment voor spelers en staf is dat als het tegenzit, dat als je in de hoek zit waar de klappen vallen, je gewoon de visie moet volgen die je hebt.”

De aftrap voor vv Gemert – TOGB op Sportpark Molenbroek is om 14.00 uur

 

 

 

 

Lees verder