Warming-up zondag 1B | Best Vooruit pittige opponent voor TAC’90

Tegen Geldrop hoopte TAC’90 op een thuisoverwinning. De Haagse ploeg had de betere kansen, maar had het lastig met het middenveld van de tegenstander en bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Tegen koploper Best Vooruit zal TAC’90 het opnieuw lastig krijgen.

TAC’90-trainer Arie van der Padt (foto) zag zijn team afgelopen weekend met een 0-1 achterstand de rust in gaan. Van der Padt: ,,Na de rust heeft Geldrop het kampioenschap achteruitlopen gewonnen. Ze kwamen er niet meer uit en zodra wij de bal hadden liepen ze ook echt achteruit. Een kleine twintig minuten voor tijd maakten wij de gelijkmaker: 1-1. Het was wachten op de 2-1 voor ons. Na een rode kaart en een strafschop tegen, stond TAC’90 met nog een paar minuten spelen 1-2 achter en ook nog eens met tien man. Toch lukte het ons om vlak voor het einde van de officiële tijd om de gelijkmaker te produceren. Helaas was de blessuretijd van vijf minuten te kort om nog een derde doelpunt te maken.”

Schorsing

TAC’90 speelt komende zondag tegen Best Vooruit. De Haage ploeg heeft ten opzichte van vorige week te maken met een schorsing, maar hoopt op de terugkeer van een andere verdediger. De verwachtingen van Van der Padt over het duel met koploper Best Vooruit: ,,Best Vooruit wil ook best vooruit, maar dan wel nadat ze hebben afgewacht op eigen helft c.q. de kop van de cirkel. Ze beschikken over een aantal snelle buitenspelers. Daarnaast hebben ze een aantal spelers met betaald voetbalervaring en een paar spelers die uit de jeugdopleiding van PSV komen. Deze ploeg schijnt wel één van de beste ploegen van de competitie te zijn. We zijn dus gewaarschuwd.”