Warming-up Vierde Divisie (zo) | Cesco Agterberg: ,,Geen onderschatting”

Westlandia pakte afgelopen weekend drie belangrijke punten om mee te blijven doen aan de kop van de ranglijst. De winst was echter minimaal tegen de hekkensluiter Heino. Zondag wacht de verre uitwedstrijd tegen Be Quick 1887.

Tekst: Ton Beije

Winst dus wel tegen Heino, maar de overtuiging ontbrak en ook trainer Cesco Agterberg (foto) was niet helemaal tevreden. ,,Dat was geen hele beste wedstrijd van onze kant maar de driepunten waren wel belangrijk, zeker nadat we de laatste twee wedstrijden maar één punt hadden gehaald. Dus het resultaat was het voornaamste. Overigens vond ik Heino helemaal niet zo’n slechte ploeg. Ze hebben tot nu toe alles met één goal verschil verloren (op de derby na tegen Rodha Raalte) dus hoe de ranglijst er nu uitziet, is nog niet echt representatief hoe sterk de ploegen echt zijn.”

Onderschatten

Westlandia komt dit weekend overigens al op zaterdag in actie tegen Be Quick 1887. Wat weet Agterberg van die ploeg? Hij: ,,Niet heel veel, ik denk wel dat ze wat te laag staan. Ze hebben de ambitie uitgesproken dat ze graag bovenin willen spelen, maar tot nu toe hebben ze al best wat punten verspeeld. Dus is het een ploeg die we zeker niet moeten onderschatten. Wat ik al aangaf, het is nog te vroeg om te spreken over de echte kracht van de tegenstanders.”

,,Ik verwacht een stugge tegenstander waarbij wij gewoon 100% geconcentreerd moeten zijn om de wedstrijd naar onze hand te zetten”, gaat Agterberg verder. ,,Dat gaat echt niet heel gemakkelijk. Iedereen zal gewoon heel erg goed moeten functioneren in het teambelang en dan kunnen we daar een resultaat halen.”

Tegendoelpunten

Scoren is voor Westlandia niet het probleem, maar het aantal tegendoelpunten kan beter. Agterberg: ,,Je zegt het nog voorzichtig “kan beter”. Ik vind dit echt een heel belangrijk punt bij ons en het heeft ook echt onze aandacht. Het probleem is dat de tegengoals ook niet steeds dezelfde oorzaak hebben. Was dat het dan hadden we daar waarschijnlijk wel wat op gevonden. Maar het heeft echt onze aandacht, zaterdag weer een nieuwe kans om te kijken of we een “clean sheet” kunnen neerzetten.”

‘Vierde’ helft

Westlandia blijft na het duel tegen Be Quick 1887 ‘hangen’ in het hoge noorden voor niet alleen de derde, maar wellicht ook vierde helft… Agterberg: ,,Ja dat klopt, we vertrekken zaterdagmiddag op tijd, bereiden ons voor op de wedstrijd en na de wedstrijd blijven we één overnachting in Groningen met het hele team en begeleiding van in totaal dertig man. Wij vinden dat heel belangrijk en het versterkt nogmaals onze hechte band die het team al heeft. Jongens doen al ongelofelijk veel samen en dat vertaalt zich ook terug in het veld. Het is mooi dat dit kan bij Westlandia en we zijn onze businessclub ook dankbaar dat dit mogelijk is gemaakt.”

Westlandia mist zaterdag rechterverdediger Rajiv Wentholt. Agterberg: ,,Hij is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van een discutabele rode kaart tegen Heino.”

 

 

Lees verder