DSV Full Speed begroet driehonderdste jeugdlid

Sophia de Puij (9) is het driehonderdste actieve jeugdlid van DSV Full Speed. Een knappe mijlpaal voor de club. Enn prima reden om Sophia afgelopen zaterdag helemaal in het zonnetje te zetten. En dat zonnetje scheen er nog eens lekker bij ook.

Nadat Sophia de Puij haar eigen wedstrijd had afgewerkt, werd ze met haar ouders ontvangen in de bestuurskamer door onder andere voorzitter Sjaak Lispet en sponsor Paul Friskes. Vervolgens naar de kleedkamer van het eerste, dat zich voorbereidde op het pittige duel tegen Berkel. Kennismaken met de mannen, mee het veld op, warmlopen, een balletje meetrappen en op de foto met Donny van Ooijen.

Tenue

Toen was het tijd voor het officiële moment en de aankondiging voor het publiek. Niet alleen

Driehonderdste jeugdlid, maar ook Pupil van de Week! Uit handen van voorzitter Lispet kreeg Sophia een bijzonder tenue met rugnummer 300 en een prachtig Full Speed- trainingspak. En applaus!

Sophia de Puij liep natuurlijk mee met de opkomst van beide teams. Zij mocht de aftrap doen en de keeper van Berkel verschalken. Misschien was dat een teken. Want als mascotte van het eerste volgde ze de hele wedstrijd enthousiast vanaf de bank én won Full Speed met 1-0.

‘Supergaaf’

In de rust een kort gesprekje met haar. Hoe vind je het zo, Sophia? ,,Supergaaf en leuk!” Waarom heb je voor Full Speed gekozen? ,,Ik zat eerst ergens anders, maar het is hier leuker. En er voetballen ook nog andere kinderen uit m’n klas.” Haar moeder vult aan: ,,Ontzettend gaaf hoe de club dit doet, hartverwarmend. Dit vergeet ze nooit meer.” Tenslotte nog wat meer over Sophia de Puij. Ze speelt het liefst als spits, houdt van gamen en vindt de boeken en films van Harry Potter heel leuk. Haar favoriete voetbalclub is Feyenoord

Lees verder