Warming-up Tweede Divisie | John Blok (Scheveningen): ,,Nu nog kansen benutten”

Scheveningen heeft weer een zware week achter de rug. Bij Jong FC Volendam werd op zaterdag een knappe 0-1 zege binnengehaald, maar midweeks ging het net fout op het veld van Excelsior Maassluis, waar de Houtrust-bewoners tegen een nipte 1-0 nederlaag aanliepen tegen Jong Sparta. Zaterdag is in Scheveningen vv Noordwijk te gast.

Tekst: Ton Beije

Na de knappe winst in Volendam, een kleine nederlaag tegen Jong Sparta. Trainer John Blok (foto): ,,Dat is natuurlijk erg jammer. Zeker omdat we eigenlijk, ondanks de lastige omstandigheden, een prima wedstrijd speelden en niet veel weggaven. Een gelijkspel had de kansenverhouding ook beter weergegeven, want wij creëerden ook niet heel veel, al hadden we de eerste helft een beetje pech met een bal van Mike de Niet op de onderkant van de lat. Overigens waren het twee heel verschillende wedstrijden, want zaterdag regende het juist kansen. Volendam speelde heel open en aanvallend en had daardoor veel dreiging, maar zonder dat ze echt grote kansen kregen. Wij daarentegen kregen een paar flinke kansen, die we steeds onbenut lieten. Gelukkig viel de bevrijdende 0-1 uiteindelijk toch nog.”

Belasting

Ook tegen Jong Sparta lagen er mogelijkheden voor Scheveningen om de volle buit binnen te halen, pijnlijk dat het dan laat in het duel nog misgaat. Blok: ,,Omdat je binnen vier dagen tegen twee jong BVO’s moet spelen is het logisch dat we het woensdag in de laatste twintig minuten wat lastiger kregen. Deze jongens trainen iedere dag en zijn meer gewend aan die belasting. Uiteindelijk maakten de wissels bij Sparta ook net het verschil. Het kenmerkt wel het karakter van Scheveningen, dat we ondanks de vermoeidheid toch op zoek gingen naar de 1-1, maar dat zat er helaas niet meer in.”

Een zware opgave dus voor spelers, met zo’n wedstrijd midweeks onder slechte weersomstandigheden, terwijl komende zaterdag alweer de volgende tegenstander wacht. ,,Da’s waar, daarom moest bijvoorbeeld Mitchel de Vlugt woensdagavond al in de warming-up afhaken en viel Barry Rog nog in de eerste helft uit. Maar we hebben al eerder bewezen dat we wel met veel duels kunnen omgaan, alleen zaten we toen veel verder in het jaar en waren we allemaal fit”, legt John Blok uit.

Lastig

De tegenstander van zaterdag, vv Noordwijk, heeft al veertien punten verzameld, een lastige opponent dus. Wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Dat is knap en geeft ook aan dat Noordwijk een lastig te bespelen tegenstander is. Toch denk ik dat Noordwijk en Scheveningen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Noordwijk is een eenheid en kan zowel verzorgd als opportunistisch spelen. Daarnaast is het fysiek een sterke ploeg, vooral spits Wendt is lastig te bespelen. Wederom een mooie uitdaging, maar wel weer een heel andere dan afgelopen twee wedstrijden.”

Positief

Scheveningen krijgt iedere wedstrijd kansen, toch wil het met de productie nog niet echt lukken. Heeft Blok daar een reden voor, of is het in sommige gevallen gewoon pure pech? Blok: ,,Ik vind het juist positief dat we weer redelijk wat kansen produceren. In de eerste wedstrijden ging dat veel lastiger al had dat ook wel met de kracht van de tegenstander te maken. Ons veldspel wordt met de week beter en dus krijgen we ook meer kansen. Dat we er daarvan meer moeten benutten is duidelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat dat goedkomt.”

Na twee zware duels, hoe is het met de personele bezetting? ,,Naast de twee langdurig afwezigen zijn Maarten Rieder en Barry Rog er zeker niet bij tegen vv Noordwijk. Zaterdag bekijken we wie er verder inzetbaar zijn”, laat Blok tot slot weten.

Lees verder