Zaterdag 4D | SEV pakt met duidelijke cijfers eerste punten

Grote verrassing in de vierde klasse D is de eerste seizoenzege van het tot dan toe puntloze SEV: 5-1 tegen Bolnes. Graaf Willem II/VAC is voorlopig bezig aan een goed seizoen gezien de huidige stand op de ranglijst, tweede met twee punten achterstand op het sterk voor de dag komende IJVV Zwervers. Helaas ook weer commotie, na afloop van de wedstrijd RVC Celeritas moest de scheidsrechter onder bescherming van de thuisploeg veilig de weg naar de kleedkamer zien te vinden.

Tekst: Peter Petit            |    Foto’s: Frank van der Leer

RVC Celeritas – RCSV Zestienhoven

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, weinig te melden, doelpuntloos afgesloten.  Ook in de tweede helft weinig reden tot opwinding bij de toeschouwers, veel kansen voor de thuisploeg, die weinig geluk had in de afronding. Na een strafschop voor de thuisploeg als gevolg een overtreding van doelman Joey Driest van de Rotterdammers op Benjamin Caliste, in de voorlaatste minuut van de wedstrijd kreeg de sluitpost ‘rood’. De pingel werd benut door de bij de supporters van de thuisclub mateloos populaire Appie Tjadirtie, wat tevens de eindstand was: 1-0.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kreeg nog een speler van RCSV Zestienhoven ‘geel’ wegens commentaar op de leiding. Dit tot ongenoegen van trainer Mustafa Taounanza van de Rotterdamse fusieclub (Groen Wit Rotterdam en DOS’32), die zich ook op een negatieve manier tot  de arbiter richtte, met als gevolg eveneens een gele prent en een leidsman die onder begeleiding van vertegenwoordigers van RVC Celeritas het veld moest verlaten. In totaal nam de ploeg uit Rotterdam nul punten, maar wel één rode- en vier gele kaarten mee naar huis. Bij de thuisploeg maakte Richinel Ibrahim, afkomstig van de O23, zijn basisdebuut. Ibrahim kan terugkijken op een degelijke wedstrijd, met veel dreiging op de flanken. Ook David Mphaphuli en Robin van Ravensteijn, afkomstig van het tweede elftal van RVC Celeritas, maakten tegen de ploeg uit Rotterdam Overschie hun competitiedebuut.

Graaf Willem II/VAC – KSD-Marine

De tweede overwinning (2-0) voor Graaf Willem II/VAC, nu tegen KSD-Marine, dat dit seizoen nog niet tot winst kwam. De eindstand was reeds bij rust bereikt. Na een half uur Luuk Evenhuis en acht minuten later goaltjesdief Laurens Bentvelzen. Het gaat tot nu toe crescendo met de ploeg uit Wassenaar, die momenteel samen met RVC Celeritas tweede staat, maar een beter doelsaldo heeft.

SEV – Bolnes

Eindelijk goed nieuws uit Leidschendam waar SEV toch wel voor een verrassing zorgde door het tot nu toe goed voor de dag komende Bolnes met maar liefst 5-1 naar huis te sturen. Doelpuntenmakers bij de ploeg van trainer Kenneth Soechit (foto) waren Valentijn Ebbers en Fares Daouadi in de eerste helft en Wessel van Huizen (3-0), Jeffrey Zee (4-0), een tegentreffer van Murat Gök (4-11) en tenslotte 5-1 via wederom Jeffrey Zee. Dankzij deze overwinning maakt SEV een grote sprong op de competitieladder, van de laatste plek naar nummer negen.

Haagse Hout – B.G.C. Floreant

Een uiterst teleurstellende prestatie van Haagse Hout op eigen terrein tegen de niet te onderschatten tegenstander uit Boskoop. Doelpuntenmaker voor de ploeg van hoofdcoach Baris Sahin was Hakan Yildirim, die hier wel een penalty voor nodig had. Het werd tenslotte 1-5 voor de bezoekers.

NOC Kralingen – FC Zoetermeer

Had Zoetermeer trainer Leroy Vaes toch gelijk toen hij voorafgaande aan het duel tegen NOC Kralingen rekende op een lastige tegenstander, ondanks het puntenverschil op de ranglijst. Het werd uiteindelijk 1-1. Het eerste puntenverlies voor de Zoetermeerders, die hiermee ook koploper af zijn. Na een 1-0 achterstand kwamen de Zoetermeerders nog op gelijke voet met de Kralingers dankzij een treffer van Jessy Vermeer.

(Klik HIER voor meer foto’s van SEV-Bolnes)