Zaterdag 2E | Concordia overklast stadgenoot Full Speed

Concordia heeft de smaak van het winnen te pakken. Aan de Brasserskade kreeg stadgenoot Full Speed een stevig pak slaag: 4-0. De ploeg van Wesley Zandstra is hiermee geklommen naar plek twee van de tweede klasse E.

Tekst: Hans Kulk            |     Foto’s: Eric de Wit

Voor Frank Verhaar, de trainer van Full Speed, zal de zaterdagavond een stuk minder gezellig zijn dan de afgelopen twee weken. Na twee overwinningen op rij gingen de withemden namelijk kansloos ten onder in de derby met Concordia: 4-0.

Na zeventien minuten kwam de thuisclub al op voorsprong. Nadat Demy de Roode de bal op de lat had geschoten, was Tijs Sneek er als de kippen bij om de terugstuitende bal in het doel te tikken. Vlak voor de pauze werd het 2-0 voor de mannen van Wesley Zandstra. Nadat een schot van Sneek op de paal uiteen was gespat, reageerde Dennis Gelpke adequaat.

In het tweede bedrijf ging het duel tussen de Delftse voetbalverenigingen al na vijf minuten ‘definitief’ op slot. Damy de Roode schoot de 3-0 op het scorebord. En nog was de koek niet op aan de Brasserskade. Met nog exact een kwartier op de klok zorgde Yanick Engelen voor de 4-0 eindstand.

En Full Speed dan? Hadden Verhaar en consorten dan helemaal niets in te brengen tegen het ontketende Concordia? Nauwelijks. Alleen Lucas van den Kolk was bij een 1-0 achterstand dicht bij de gelijkmaker.

De consequentie van deze uitslag is dat zowel Concordia als Full Speed nu zes punten hebben uit drie gespeelde duels. Komend weekend gaat Concordia op bezoek bij RKDEO (5-0 verlies bij Berkel) en ontvangt Full Speed Wilhelmus (2-4 verlies tegen VFC).

 

 

Lees verder