Zaterdag 2E | Publiek enige winnaar op Oostersportpark Bij SVC’08-FC Skillz

Bij een doelpuntloos duel krijg je al snel het idee dat het een saaie voetbalmiddag was. Maar dat was het duel tussen een goed georganiseerd verdedigend spelend SVC’08 en een frivool aanvallend FC Skillz geenszins het geval. Aan FC Skilzz-kant was het genieten van technische hoogstandjes en aan SVC’08 van inzet en onverzettelijkheid.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Hierdoor werd het een boeiende wedstrijd, waarvan het publiek op de volle tribune in het zonnetje volop kon genieten. SVC’08 kwam goed uit de startblokken en kreeg al na vijf minuten de kans om op voorsprong te komen. Thomas Hughes mocht van dichtbij geheel vrijstaand uithalen, maar zijn schot trof geen doel. Maar de gasten, met routinier Samir el Moussaoui in de gelederen, lieten al snel blijken dat zij meer in gedachten hadden dan een gelijkspelletje. De bal ging snel van voet tot voet bij de technisch vaardige spelers van FC Skillz en SVC’08 had veel moeite om de aanvallen te ontregelen.

In de twintigste minuut moest Fabian Toet zich aan SVC’08-zijde vanwege een liesblessure laten vervangen door Nathan Martina. FC Skillz kon ondanks het vele balbezit niet tot echte scoringskansen komen en ontsnapte in de vijfentwintigste minuut aan een achterstand. Een schitterende lange bal van Jordy de Bruin viel achter de verdedigers van de bezoekers op de diepgaande Norvin Mercera, maar zijn lobje ging rakelings naast het doel. Zo brak de rust aan na een helft waarin FC Skillz 75% balbezit had met nul doelrijpe kansen en SVC’08 twee keer had moeten scoren.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Verrassend genoeg kon FC Skillz het hoge tempo blijven hanteren en moest SVC’08 zich beperken tot verdedigen met een enkele uitval. Zo vloog in de 55e minuut een hard schot net over het doel van FC Skillz-keeper Giovanni Spaan. In de zeventigste minuut probeerde FC Skillz het voor het eerst met een gericht schot van buiten het strafschopgebied waarbij de bal tegen de lat terug het veld in spatte. De ingebrachte rebound werd door Jordy de Bruin van de doellijn gehaald, waardoor SVC’08 ontsnapte aan een achterstand.

FC Skillz bleef de druk opvoeren met mooie individuele acties, maar rond de zestien was het einde verhaal. En zoals Cruijff al zei ‘als je niet schiet, kun je niet scoren’. En dan kan altijd dat ene momentje nog komen voor de ploeg die daar gezien het spelbeeld eigenlijk geen recht op heeft. En dat was nu ook het geval en moest doelman Giovanni Spaan nog handelend optreden toen een van richting veranderde bal zijn doel in leek te verdwijnen.

De uiteindelijke brilstand was dan ook wel terecht. FC Skillz was weliswaar de verreweg beter voetballende ploeg, maar wist zich geen uitgespeelde kansen te scheppen en SVC’08 verdedigde zeer solide, maar verzuimde de weinige kansen die je in zo’n wedstrijd krijgt te verzilveren. Al met al was het publiek de grote winnaar.

 

Lees verder