Vierde Divisie (za) | FC ‘s-Gravenzande in blessuretijd onderuit bij Spijkenisse

Het komt niet vaak voor dat je in een wedstrijd zo goed als geen echte scoringskans kunt noteren, voor geen van beide ploegen. Op sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse was het zo’n wedstrijd. Toch ging de thuisploeg met de punten aan de haal, omdat Jawad Bellahsan het in de 91e minuut op z’n heupen kreeg, een mooie solo op de mat legde en die doeltreffend af wist te ronden.

Tekst: Theo Doelman      |     Foto’s: Pieter Vermeer

Spijkenisse hield de punten dus in eigen huis, maar had daar net zo min recht op als FC ’s-Gravenzande. De gasten hadden wel het meeste balbezit, lieten ook het beste veldspel zien en creëerden volop mogelijkheden. Maar mogelijkheden zijn nog geen kansen, laat staan doelpunten. Telkens stokte de ’s-Gravenzandse dadendrang wanneer het strafschopgebied in zicht kwam en telkens kon de verdediging van de thuisclub de aanval dan weer eenvoudig onderbreken. En als er dan eens een positie bereikt werd waaruit geschoten kon worden, dan volgde steevast iets wat de naam “schot” niet verdiende. Het maakte bij dat alles niet uit of het nu verdedigers als Pascal Broch en Daan van Unen, middenvelders als Roy van Beek en Twan van Meerten of aanvallers als Joseph Goncalves of Frank Broos waren …. Geen van allen wisten ze de groen-witte verdediging al te zeer te verontrusten.

Spijkenisse kwam veel minder aan opbouwen, laat staan aan aanvallen toe. De keren dat de thuisclub een snelle uitval op de mat legde waren op de vingers van één hand te tellen. Felino Jardim, Daan Bourgonje en Julien Gret wisten op hun beurt echter ook Edgar Leerdam niet te verontrusten.

In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Dreiging van ’s-Gravenzandse kant kwam met name door enkele corners van de voet van Twan van Meerten, die bijna direct binnenzeilden, maar dat toch net niet deden. En van Sil van Ooijen, ingevallen voor Yuri Westhoff, die een corner uitstekend inkopte maar de bal door keeper Ragip Ozrak over de lat getikt zag worden.

Zo werd het moment bereikt waarop de klok op negentig sprong en iedereen er inmiddels wel vanuit ging dat de wedstrijd zou eindigen zoals hij begonnen was. Behalve Jawad Bellahsan dus….

 

Lees verder