Zaterdag 1B | VELO behaalt tegen DSO derde overwinning op rij

VELO heeft na de volle buit in de beker ook de eerste drie competitiewedstrijden in winst weten om te zetten. Samen met Die Haghe en sv Den Hoorn is de Wateringse ploeg nu toch wel verrassend lijstaanvoerder met negen punten uit drie wedstrijden en voor VELO een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen.

Tekst: Louis de Letter         |        Foto’s: Angelo Blankespoor

VELO begon goed aan de wedstrijd met doelpogingen van Joey Kouters, Lars de Jong en Ricky van Mierlo, maar het juiste vizier ontbrak nog. Mart Dubbeld was na bijna een half uur voetbal met een kopbal uit een vrije trap van Joey Kouters wel dicht bij een doelpunt, maar DSO-doelman Sven Wolsheimer wist met een ultieme redding zijn doel schoon te houden. DSO probeerde aanvallend ook wel gevaarlijk te worden, maar de VELO-defensie met doelman Jari Puister als betrouwbare sluitpost bleef eenvoudig overeind. Op slag van rust nog doelpogingen van Joey Kouters en Lars de Jong, maar de ervaren DSO-doelman liet zich niet verrassen.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft weer twee teams die over en weer de aanval zochten zonder echte doelkansen. DSO was aanvallend gevaarlijk bij een voorzet en enkele corners van Joep Roovers, maar zonder resultaat. In de 72e minuut kon de man van het scorebord wel aan het werk. Uit een corner van Irshan Jagbandhan was het verdediger Rick Das die evenals vorige week met een rake kopbal de 1-0 liet noteren. Na een doelpoging van DSO, inzet Jeffrey Aarts hoog over, kreeg VELO tien minuten voor tijd nog een kans via Ricky van Mierlo. Op een assist van Tony van den IJssel, ingevallen voor Joey Kouters, werd Van Mierlo bij de afronding weggeduwd, maar de arbiter van dienst zag daar geen overtreding in. Benjamin el Amrani, Gino van de Water en Kenan Schenkeveld kregen van trainer Kevin van der Geest nog speelminuten als vervangers voor Reinier Maartense, Irshan Jagbandhan en Rick Das.

In de laatste fase van de wedstrijd nog een paar doelpogingen aan beide kanten, voor VELO een inzet van Ricky van Mierlo gestopt door de DSO-doelman en namens DSO een kopbal van Anouar Zibouh gepakt door Jari Puister, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Moussaoui, die een prima wedstrijd floot, was VELO natuurlijk weer blij met de drie punten en was bij DSO toch wel de teleurstelling merkbaar.

Zaterdag aanstaande gaat VELO bezoek bij Forum Sport. Eind vorig seizoen een meer dan spannende wedstrijd met uiteindelijk een fraaie 3-4 overwinning voor VELO. Ook nu zullen de teams weer aan elkaar gewaagd zijn en strijden om de drie punten.

 

Lees verder