Zaalvoetbal | Wedstrijd duurt weer te lang voor FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland zijn er in de derde wedstrijd in de Eerste Divisie, tegen OACN-Boys, niet in geslaagd om de eerste zege binnen te halen. Na een 3-2 voorsprong bij rust kreeg het zeven seconden voor tijd de 7-7 te slikken. Ook in de competitieopening tegen OS Lusitanos kreeg FC Westland in de laatste tien seconden de 8-8 om de oren.

Tekst: Peter Botman       Foto’s: Ruud Vermeer Fotografie

FC Westland zag na twee spectaculaire eerdere wedstrijden dit seizoen, dat het publiek het zaalvoetbal op Eerste Divisie-niveau goed weet te waarderen. De Verburch-hal was weer voller en het publiek kreeg ook afgelopen vrijdag weer waar voor haar geld. Na een snelle voorsprong voor OACN Boys ontspon een gelijk opgaande wedstrijd, waarin FC Westland bij 6-4 eenmaal een ruime marge had. De bottleneck voor de ploeg van coach James Dhanai was echter, dat het wederom teveel overtredingen maakte. Dat zorgde er ook deze wedstrijd weer voor, dat het al vroeg in de tweede helft tien-meter-trappen tegen kreeg.

De eerste tien-meter-trap voor de ploeg uit Spijkenisse was gelijk raak en toen een omstreden penalty voor de 6-6 zorgde was de wedstrijd weer open met nog zeven minuten te gaan. FC Westland moest dus de laatste minuten met de handrem erop spelen , maar kwam met nog vijf minuten wel op 7-6 door Aimen Said. OACN Boys is twee seizoen geleden gepromoveerd naar de Eerste Divisie en speelde ook wel wat uitgekookter, daar waar een aantal FC Westland-spelers nog wel moet wennen aan de iets andere regels en mogelijkheden die er op dit niveau zijn. OACN Boys haalde dan ook nog een puntje binnen toen het in de laatste minuten powerplay speelde door de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler. Zeven seconden voor tijd werd de vrije speler en de 7-7 gevonden. Rafik el Osrouti liet zich weer gelden voor de thuisploeg door driemaal te scoren. Melvin Vissers volgde zijn voorbeeld twee keer. Faical Amheye en Aimen Said maakten beiden met één treffer de zeven vol.

Revanche

Aanstaande vrijdag, 14 oktober, speelt FC Westland ook weer thuis, dan in de tweede ronde van de landelijke beker. Er kan dan revanche genomen worden op White Stones, waar het drie weken geleden met 3-2 van verloor. De ploeg uit Egmond aan Zee is momenteel koploper in de Eerste Divisie. De aftrap is om 21.30 uur in de Verburch-hal in Poeldijk

Lees verder